Firmele cu afaceri sub un milion de euro nu vor mai plăti 16% impozit pe profit, ci impozit de 1% pe cifra de afaceri, de la 1 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul face primul pas către trecerea de la impozitul pe profit la impozitarea cifrei de afaceri: firmele cu cifră de afaceri sub un milion de euro vor datora de la 1 ianuarie 2018 impozit de 1% din cifra de afaceri.

Pentru aceste firme, se va renunţa la impozitul pe profit de 16%, a anunţat ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa, în şedinţa de Guvern.

„Avem şi modificări care vor încuraja mediul de afaceri. Pentru 450.000 de firme cu cifra de afaceri sub un milion de euro se va institui un impozit de 1% pe cifra de afaceri faţă de impozitul de 16% pe profit cât se plăteşte acum”, a declarat Mişa.

”Firmele corecte nu vor mai avea de suferit din cauza celor care fac evaziune. Agenţii economici nu vor mai putea fi cercetaţi penal în cazul unei fraude pe lanţul de TVA decât dacă există probe materiale că respectivul agent economic a intrat în contact cu firmele evazioniste”, este o altă măsură prezentată de Ionuţ Mişa.

Citeşte şi:

Vasilescu: Salariul minim brut creşte la 1.900 lei, de la 1 ianuarie. Contribuţiile scad cu doar 2%, în loc de 4%. Contribuţia la Pilonul II va fi de 3,7%

Mai multe pentru tine:
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Alergii oculare de primăvară. „Ne bucurăm că au înflorit copacii, dar trebuie să avem grijă”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ