Dragnea îl atacă pe Isărescu: BNR are nişte comentatori foarte buni şi foarte isteţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea îl ironizează pe guvernatorul Mugur Isărescu, după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că a majorat prognoza de inflaţie pentru acest an de la 3% la 4,2%.

„Nu comentez, că eu nu sunt comentatorul BNR. Ştiu că BNR are nişte comentatori foarte buni şi foarte isteţi. În general, nu vreau să comentez previziunile vreunei instituţii. S-a dovedit până acum, din fericire pentru români, că ceea ce am prognozat noi în programul de guvernare s-a confirmat în realitate. Ceea ce spuneai ei, de exemplu, Comisia Europeană spunea că o să avem o creştere economică de 3,3%. Uitaţi că avuserăm 5,1! În fiecare an ni se spunea că o să fie rău. Realitatea programului de guvernare arată că românii o duc mai bine şi creşterea economică e mai mare”, a răspuns Liviu Dragnea, întrebat ce părere are de previziunile băncii centrale conform cărora rata inflaţiei va ajunge la 4,2% în 2019.

El a mai precizat: „Noi nu putem micşora preţurile, nu există măsura administrativă să micşorezi preţurile. Putem să temporizăm ROBOR, care nu mai e ROBOR, este un alt indice şi va genera dobânzi mai mici la credite, pe de altă parte preţurile la energie şi gaze să fie plafonate”.