Construcţiile îşi revin cu greu, crescând accelerat pe lucrările inginereşti şi decelerat pe cele rezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţiile pe structuri mari se dezvoltă mai rapid decât sectorul rezidenţial

În luna mai 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 12,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 2,8%. Faţă de aceeaşi lună din 2014, construcţiile au crescut cu 4,7%, potrivit Institututlui Naţional de Statistică (INS).

Creşteri pe linie la cinci luni

În perioada 1 ianuarie - 31 mai 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de acelaşi interval din 2014 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,2%, respectiv cu 10,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,2%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 18,3 %, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,3% şi la lucrările de construcţii noi cu 7,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 16,9%, clădirile nerezidenţiale cu 8,2% şi construcţiile inginereşti cu 9,4%.

Mai faţă de aprilie: evoluţie mixtă

În luna mai 2015, comparativ cu aprilie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 12,3%, dar a scăzut ca serie ajustată sezonier.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate s-a înregistrat pe total o scădere cu 2,8%, evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 12,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,9%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,9%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 1,6%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o creştere cu 3,5%.

Mai faţă de mai: plusuri aproape peste tot

Comparativ cu luna mai 2014, în luna mai 2015 volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 4,7%.

Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,9%, la lucrările de reparaţii capitale cu 8,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 19,8% şi la construcţiile inginereşti cu 6,6%.

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 17,5%.

Mai multe pentru tine:
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO