Cătălin Drulă anunţă începrea lucrărilor la drumul Expres Brăila-Galaţi: „În 2023 ar trebui să circulăm pe acest drum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Cătălin Drulă

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat, luni, că au început lucrările la drumul Expres Brăila-Galaţi.

„Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galaţi. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului şi cu fundaţiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret şi complexul feroviar din zona Galaţi.

Am participat în aprilie la semnarea acestui contract extrem de important pentru conectarea celor două oraşe şi pentru dezvoltarea economică a regiunii, o alternativă rapidă şi sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării.”, a transmis Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, proiectul porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, trei poduri, două viaducte şi un pasaj, fiind prevăzute două benzi pe fiecare sens de circulaţie.

„Finalul traseului este la intersecţia cu DN2B în zona Movileni. Dacă cei responsabili îşi fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizaţiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023.”, anunţă fostul ministru.

„Pentru conexiunea directă a acestui proiect cu viitoarea centură Galaţi (ce ar trebui să înceapă şi ea în următoarele săptămâni) am cerut Companiei de Drumuri în această vară să găsească o soluţie.”, a menţionat Cătălin Drulă.

Pe 15 aprilie 2021, CNAIR a semnat contractul pentru „Proiectarea şi Execuţia Drumului Expres Brăila – Galaţi” cu ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

Valoarea contractului este de 371,42 milioane de lei fără TVA. Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie este de 120 de luni.

Acesta este al doilea proiect de drum expres din România pentru care se încep lucrările, după Craiova - Piteşti.