„Biletul de weekend“: CFR Călători ieftineşte tichetele cu până la 35% pe rutele spre Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu „Trenurile Soarelui”, pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa, preţul ajunge la 40,36 lei pentru trenurile care merg în regim de InterRegio, în loc de 60 lei, cât sunt tarifele standard FOTO Inquam Photos / George Călin

Biletele de tren puse la vânzare de CFR Călători pe rutele care duc la Constanţa se ieftinesc cu până la 35% în zilele de weekend. Pe fondul concurenţei tot mai acerbe care există cu alţi transportatori feroviari privaţi, preţul unei călătorii cu unul dintre „Trenurile Soarelui” va porni de la 40 de lei, iar un drum cu „Trenul Tineretului” va putea costa 23 de lei.

Reducerile anunţate de CFR Călători fac parte din programul „Biletul de weekend”, care oferă posibilitatea de a călători cu reduceri de până la 35%, pe orice rută, tur-retur, cu orice tren, în funcţie de numărul weekendurilor alese dintr-o lună, potrivit unui comunicat emis de CFR Călători şi citat de News.ro.

La „Trenul Tineretului”, Bucureşti – Constanţa, preţul este 23,07 lei pe călătorie, în loc de 33,40 lei, cât ar fi tariful standard la trenul Regio. Pe ruta Piteşti – Constanţa, biletul ajunge la 30,29 lei, în loc de 44,50, tariful standard la tren Regio. Cu „Trenurile Soarelui”, pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa, preţul ajunge la 40,36 lei pentru trenurile care merg în regim de InterRegio, în loc de 60 lei, cât sunt tarifele standard.

Pe ruta Ploieşti Vest – Constanţa, preţul poate ajunge la 44,78 lei, în loc de 66,80 lei. Pe tronsonul Braşov sau Caracal spre Constanţa preţul porneşte de la 53,30 lei, în loc de 79,90 lei, iar dinspre Craiova sau Iaşi spre Constanţa preţul poate fi 60,84 lei, în loc de 91,50 lei, cât e tariful standard. Toate preţurile menţionate includ şi tariful de rezervare loc, în valoare de 3,90 lei.

Achiziţionarea „Biletului de weekend” se poate face numai de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR.

Cine sunt „rivalii” CFR Călători

CFR Călători domină piaţa de transport de pasageri pe calea ferată, cu o cotă de 82% după indicatorul cheie al sectorului – tren-kilometri -, pe baza căruia se analizează performanţele companiei în contractele de servicii încheiate cu Ministerul Transporturilor.

În prezent, patru operatori privaţi concurează cu CFR Călători pe piaţa transportului feroviar de călători: Regiotrans, Transferoviar Călători, Interregional Călători şi Softtrans, care atrag călători datorită tarifelor mai mici practicate.

CFR Călători a lansat, în iunie, programul estival de transport „Trenurile Soarelui”, prin care sunt introduse 40 de trenuri suplimentare către Litoral, în perioada vacanţelor de vară. Compania estimează că va transporta peste un milion de pasageri în cadrul programului, potrivit directorului general al CFR Călători, Iosif Szentes.