Autostrada Transilvania. CNAIR semnează contractul pentru tronsonul Târgu Mureş – Ungheni. Orban: Trecem la creştere bazată pe investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Autostrăzi semnează vineri contractul de execuţie pentru lotul Târgu Mureş - Ungheni din Autostrada Transilvania, cu compania Strabag. Premierul Ludovic Orban a declarat că astfel trecem la o creştere economică bazată pe investiţii.

Contractul pentru lotul Târgu Mureş – Ungheni prevede execuţia lucrărilor pentru următorul tronson de autostradă: Lot 1: Târgu Mureş– Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km). Contractul este unul doar de execuţie, fără proiectare, şi are un termen de 12 luni, la care se adaugă garanţie 48 de luni. Valoarea estimată a contractului este de 284,91 milioane de lei, fără TVA.

Acest lot din Autostrada Transilvania a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, Compania de Drumuri a primit în total 12 oferte. CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitaţia pentru „realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş - Ungheni şi Drum de legătură – relicitare”. Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la semnarea contractului de execuţie: „Am arătat încă din vizitele anterioare că obiectivul nostru fundamental este de a schimba viziunea de dezvoltare a României de pe o creştere economică artificială bazată pe încurajarea consumului fără suport în realitatea economică să trecem la o creştere economică bazată pe investiţii atât publice cât şi private, bazată pe inovare, pe cercetare, pe dezvoltare, pe creşterea competitivităţii, pe internaţionalizarea comapniilor româneşti, pe transferul de tehnologie”.