Arabia Saudită a devenit în martie cel mai mare producător de petrol din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabia Saudită a devenit în martie cel mai mare producător de petrol din lume, depăşind Rusia pentru prima dată în ultimii şase ani, potrivit datelor Joint Organization Data Initiative, citate de Bloomberg, transmite Mediafax.

Producţia de petrol a Arabiei Saudite a crescut în martie aproape de maximul ultimilor 31 de ani, iar exporturile regatului au urcat totodată cu 3%, la maximul ultimilor 5 ani, pentru a compensa scăderea livrărilor din Iran, potrivit datelor guvernului saudit, citate de Joint Organization Data Initiative.

Arabia Saudită a produs în martie 9,923 milioane barili de petrol pe zi, în urcare cu 0,7%, aproape de cel mai ridicat nivel din 1980.

Rusia a pompat în acelaşi timp 9,92 milioane de barili, cel mai ridicat nivel din februarie 2006.

Joint Organization Data Initiative este reglementată de Forumul Internaţional pentru Energie, cu sediul la Riad, şi centralizează date de la guvernele statelor producătoare de petrol membre ale Fodumului.

Ţările membre ale Forumului asigură peste 90% din cererea de petrol şi gaze naturale la nivel mondial.

Ministerul Energiei din Rusia estimează producţia de petrol a ţării la 10,36 milioane barili pe zi în martie, însă metodogiile diferă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în octombrie 2008, când ocupa funcţia de prim ministru, că Rusia ar trebui să producă peste 10 milioane de barili de petrol pe zi timp de cel puţin 10 ani.

Mai multe pentru tine:
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa