România este în cea mai mare criză sanitară din ultima sută de ani. Domnilor guvernanţi, la demisie v-aţi gândit?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1921, în urmă cu un secol, România începea să-şi revină în urma epidemiei de gripă spaniolă. Mai fuseseră şi alte nenorociri: războiul mondial, tifosul exantematic, holera. În satele româneşti, scorbutul, pelagra făceau ravagii. Din 2020, România a fost lovită de Pandemia de Covid 19.

Îmi aduc aminte de multe din declaraţiile unor persoane care azi îşi arogă calitatea de mari strategi şi specialişti anti-pandemie.

Adrian Streinu Cercel spunea la 27 ianuarie 2020 că acest virus este în China, iar Wuhan este un punct mic pe hartă: „Majoritatea sunt forme uşoare – 75%, nu prea ajung să fie depistate clinic. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în ţară. China e mare, să faceţi specificaţia că acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctişor pe harta Chinei. Înseammnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă în România e substanţial redus” (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/streinu-cercel-focarul-e-un-punctisor-pe-harta-chinei-riscul-ca-virusul-sa-ajunga-in-romania-e-substantial-redus-1251183).

Nelu Tătaru spunea că preventiv va lua un paracetamol: „Respect nişte reguli, încerc să mănânc sănătos, iar în condiţiile în care într-adevăr am fost într-un focar şi, eu ştiu, posibilitatea este, iau un paracetamol simplu. Doar dacă mi s-a părut ceva iau un paracetamol simpli. Portul măştii provoacă o congestie nazală, iar în acele momente în care simt acele fenomene strict de congestie nazală iau un paracetamol. Prefer să iau un paracetamol atunci când simt că acea congestie nazală este mai importantă”.

Întâmplător, aceşti oameni sunt medici. Oare când erau profesionişti? Pe la începutul anului 2020 când ignorau ameninţarea pandemiei sau azi când pedalează pe tema vaccinării obligatorii?

Mai ţinem minte oamenii în combinezoane şi pacienţii transportaţi în izolete. Izoletele au dispărut. În vara lui 2020 şi pe parcursul anului 2021, restricţiile au devenit mai relaxate.

Preşedintele Iohannis se lăuda vara trecută că a învins pandemia. Chiar aprecia că s-au vaccinat mulţi români. Luna trecută a spus că vaccinarea e singura soluţie şi că sunt prea puţini români vaccinaţi.

Se pune o întrebare. De ce lipsesc medicamentele antivirale din farmacii? De ce lipsesc din spitale? Cum se explică faptul că mor oameni vaccinaţi cu schema completă? Teoretic, se spune că un vaccinat face o formă uşoară a bolii. Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei a murit după ce s-a vaccinat cu schema completă.

Să nu uităm că restricţiile pentru nevaccinaţi sunt deja în vigoare de mai bine de două săptămâni. Mai exact, de când limita de infectări a sărit bine de 6 infectaţi la 1000 locuitori.  Adică, nevaccinaţii nu mai intrau în restaurante, pe terasele barurilor şi cafenelelor fără certificat verde. Păi dacă nevaccinaţii deja aveau deja interdicţii de intrare în localuri, în timpul zilei, iar în weekend între orele 20 seara şi 5 dimineaţa, circulând doar vaccinaţii, oare de ce au explodat infectările?

De luni, intră în vigoare restricţiile dure la adresa nevaccinaţilor. Sunt multe aberaţii în aceste restricţii. Folosesc termenul de aberaţie ca pe un eufemism. Adică aberaţie este un calificativ prea blând.

De exemplu, nevaccinaţii nu mai au voie în instituţii publice fără certificat verde. Dau un exemplu. Eşti pacient şi ai o urgenţă medicală. Până se dumiresc cei de la Ambulanţă dacă eşti sau nu vaccinat, trece timpul. Iar orice întârziere poate pune pune viaţa pacienţilor în pericol. Chiar şi dacă vrei să faci testul Real Time PCR, fără să fii un caz de urgenţă,  trec 2 -3 zile până când vine echipa la domiciliu să te testeze şi alte 3-4 zile până ţi se dă rezultatul. În 7-8 zile nu ştii ce tratament să iei, nu ştii dacă eşti sau nu bolnav de Covid 19 sau de gripă, răceală etc. Şi asta pentru un test care are o valoare de 72 ore. 

Mai sunt cazurile celor ce  merg la bănci să îşi plătească facturile, să îşi încasese salarii, pensii, alocaţii. Ei ce fac? Dacă ai chiria de plătit şi proprietarul o primeşte numai într-un cont bancar ce faci? Dacă eşti executat silit şi trebuie să aştepţi deblocarea sumei cuvenite, trebuie să ridici suma cuvenită de la ghişeul băncii. Atunci ce faci? Să nu îmi spuneţi despre on-line banking şi mersul la ATM, pentru că mulţi dintre pensionari şi oameni de vârsta a doua nu dispun de tehnologia necesară acestui tip de tranzacţii. Şi nici nu vor să cadă victime hackerilor care să le fure banii şi aşa puţini din conturi. Dacă sunt nesigure site-uri instituţionale, oficiale,  oare site-urile băncilor private nu au probleme? Ce faci dacă medicul te-a sfătuit să  nu te vaccinezi pentru că sănătatea nu îţi permite?

Oare Bucureştiul rămâne de mâine fără Primar General? L-am auzit cu toţii pe Nicuşor Dan când a spus că aşteaptă să primească sfat de la medic pentru a se vaccina. Era 31 august 2021: Am fost în izolare în luna mai pentru că după cum ştiţi fiica mea a fost infectată, apoi am fost şi eu, am avut coronavirus. O să fac vaccinul după ce medicul îmi va spune că e bine să îl fac(https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-25007806-nicusor-dan-intrebat-daca-vaccinat-anti-covid-facut-boala-fac-vaccinul-dupa-medicul-imi-spune-bine-fac.htm). Nu am auzit să se fi vaccinat între timp.  Cum intră la birou mâine Primarul General al Capitalei?

Oare ştie domnul Raed Arafat că România nu e Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei iar el nu e Yasser Arafat? Ştie că România este stat membru al UE, stat de drept, nu este un stat dictatorial unde legea se face cu mitraliera?

Oare când vor fi întrebaţi cei ce au gestionat achiziţiile în pandemie de banii daţi şi marfa nerecepţionată? De echipamentele care zac prin depozite?

Să nu mai amintesc de enormitatea scrisă pe Facebook de Alina Gorghiu. Ce cruntă lecţie mai dă şi istoria asta câteodată! În 1989, au murit oameni la Timişoara pentru libertate. În 2021, un senator liberal de Timiş, Alina Gorghiu spune: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta!” Adică mai bine să mori în încercarea de a fi sănătos decât să fii protejat de statul căruia îi plăteşti taxe şi impozite. Acesta a fost răspunsul dat unui român care a cerut garanţii scrise că nu va păţi nimic dacă se vaccinează.

Alina Gorghiu este demnitar, ales al statului român, nu un cetăţean oarecare ajuns să îşi dea cu părerea acolo unde nu se pricepe.

Se spunea că în 1977, responsabilii de atunci, surprinşi de cutremurul din 4 martie 1977, nu au luat decizii până nu a venit Nicolae Ceauşescu în ţară, acesta întrerupând o vizită oficială şi sosind de urgenţă, după ce a primit telegrama.

Dacă ne uităm la ce decizii s-au luat după inundaţiile catastrofale din mai 1970 şi cutremurul din martie 1977 şi cum s-a decis prevenirea pe viitor a efectelor acestor dezastre, ele par acţiuni de maestru faţă de amatorismele şi bâlbele autorităţilor de azi.

Noi nu ştim cine face parte din CNSU, fiindcă Raed Arafat a declarat că nu vrea ca acei oameni să fie timoraţi. Păi de ce să fie timoraţi dacă spun  ceea ce trebuie? Dacă sunt specialişti în mod real sau sunt ca ospătarii angajaţi să se ocupe de gospodărirea apelor? Sau ca şefii de pompe funebre puşi manageri de spital?

Recent Preşedintele României a spus că nu se va renunţa la energia produsă de centrale nucleare. Păi din anii 80 avem 2 reactoare funcţionale la o centrală ultramodernă din acei ani care trebuia să funcţioneze cu 5 reactoare. De 32 de ani nu s-a lucrat la niciunul din cele 3 reactoare. Nu s-a terminat nicio hidrocentrală din cele 30 de şantiere care erau deschise în 1990.

Auzim de la Cotroceni despre gazele din Marea Neagră şi de nevoia de exploatare a lor. Oare ce au aşteptat autorităţile până acum? Dezbaterea aceasta este de ani de zile în spaţiul public.

Nu se ştie dacă joi va trece Guvernul Ciucă de testul fundamental al votului de încredere al Parlamentului. Negocierile PNL cu UDMR şi PSD nu s-au încheiat iar mâine şi marţi, lista cu noii miniştri ar trebui depusă la Parlament. Audierile ar trebui să fie miercuri în comisiile parlamentare.

Ludovic Orban a declarat că va demisiona din PNL şi că nu va vota Guvernul Ciucă. Oare câţi îl vor urma? Iar dacă îl vor urma, vor vota ei Guvernul Ciucă? Mă îndoiesc. Aşadar, un nou eşec se vehiculează.

Guvernul interimar nu poate da decizii care afectează sau restrâng drepturi şi libertăţi.

Aşadar, dacă joi va cădea şi Guvernul Ciucă, înseamnă că vom avea alegeri anticipate. O procedură anevoioasă şi un guvern interimar Cîţu în agonie sunt situaţiile care ne aşteaptă.

Mai devreme de februarie-martie nu poţi avea alegeri anticipate. Oare ce prezenţă va fi la vot? Cum va influenţa prezenţa la alegeri,  propagarea pandemiei? Atunci vor putea vota nevaccinaţii? Vor mai fi restricţii?

Aşteptăm să treacă 14 zile de mâine 25 octombrie 2021. Dacă infectările vor creşte după 8 noiembrie, data la care se împlinesc cele 14 zile, în locurile unde nevaccinaţii nu au acces, atunci, oare cine a dus la propagarea infectărilor? Extratereştrii? Vă las pe dumneavoastră să găsiţi răspunsul. Ştim că nevaccinaţii sunt constrânşi să circule în foarte puţine locuri şi au interdicţie să circule noaptea.

A analizat cineva ce infectări au fost după Untold şi după Congresul PNL? Au avut voie, teoretic numai pesoanele vaccinate. În mod cert, infectările au fost mari fiindcă incidenţa în Bucureşti-Ilfov după 25 septembrie a sărit bine de 10 la 1000 locuitori.

Cum vor răspunde cei ce vor să închidă microfoanele? Sau cei care au dat aceste restricţii controversate?

  În mod normal, cu demisia pe masă. Într-un stat de drept, ar trebui să dea cu subsemnatul şi pe la Parchet, cu toate consecinţele ce decurg din asta.