VIDEO Imprimantă 3D sau lucrare de artă? Gadget de doar 400 de dolari pentru obiecte printate acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologia imprimării tridimensionale ar putea deveni nu numai mai ieftină, dar dispozitivele ar putea arăta chiar frumos din punct de vedere estetic. Un proiect pe Kickstarter atrage numeroase fonduri, deşi mai are 13 zile până la finalizarea campaniei.

The Buccaneer este o imprimantă tridimensională pe care oricine poate să o folosească. Iniţial, echipa de la Pirate 3D din Palo Alto, California, a cerut 100.000 de dolari pentru finanţarea proiectului. Cu 13 zile înaintea finalizării campaniei de Kickstarter, imprimanta a strâns 928.812 de dolari.

Printezi de pe net după ce te conectezi cu imprimanta

The Buccaneer se diferenţiază de alte imprimante 3D prin faptul că are o carcasă care o acoperă, elementele interioare nu se văd, iar ea poate fi amplasată uşor pe post de mobilier. De asemenea, preţul este unul foarte redus.

Spre deosebire de alte imprinate, imprimanta 3D nu mai funcţionează cu materiale extrase din bucăţi mari de plastic, ci cu ajutorul unor cartuşe dotate cu bobine de plastic. Efectiv, acestea se introduc în compartiment şi folosesc pentru reîncărcarea cu material a imprimantei.

O altă caracteristică inovatoare a acestei imprimante o reprezintă faptul că are capacităţi de a se conecta wireless la un computer. Folosind magazine de schiţe printabile 3D, puţine acum, dar care se vor dezvolta pe viitor, imprimanta poate fi controlată direct din laptop. Prin Cloud Printing, utilizatorul intră pe internet, selectează obiectul şi imprimanta începe să-l realizeze.

Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei plăci programabile Raspberry Pi, care reprezintă o parte din creierul imprimantei. De asemenea, ea a fost conectată la o placă Sanguinololu, folosită pe scară largă la imprimantele 3D.

În plus, pentru a ajuta utilizatorii să simplifice tot procesul de realizare a unui obiect printat, The Buccaneer are şi o aplicaţie simplă, numită Smart Objects, designul obiectelor fiind simplificat la maximum.

Cum arată imprimanta prin interior?

Cât costă imprimanta 3D?

Poate unul dintre principalele avantaje ale imprimantei 3D este faptul că e ieftină. Dacă Replicator 2 de la Makerbot costă 2.200 de dolari, Buccaneer costă doar 347 de dolari pentru cei din SUA şi 497 de dolari pentru din restul lumii.

Cartuşele sunt vândute tot de cei de la Pirated 3D şi costă 12 dolari bucata, pentru 300 de grame de plastic.

Potrivit creatorilor, la finalul campaniei designul final al produsului va fi terminat, iar pe 1 septembrie vor fi primele teste oficiale pentru a primi autorizaţia de vânzare. Pe 15 octombrie ar trebui să înceapă producţia, iar pe 1 decembrie să fie livrate primele unităţi.

Citeşte mai multe despre imprimantele 3D

Revoluţia imprimantelor 3D

Tehnologia de imprimare 3D şi-a găsit loc în numeroase industrii, de la cea medicală la cea a armelor şi chiar la cea spaţială.

VIDEO Imprimanta tridimensională care învinge gravitaţia şi creează artă

O firmă de design numită Mataerial a realizat prima imprimantă 3D care reuşeşte să printeze suprafeţe fără să se ajute de gravitaţie şi fără o placă de construcţie în interiorul gadgetului.

Imprimanta 3D împarte felii de viaţă şi moarte

Imprimantele tridimensionale şi-au demonstrat utilitatea de multe ori şi există oameni care le folosesc pentru a salva vieţi. Imprimantele şi-au câştigat însă o faimă nedorită tipărind arme letale.

Oare cine va mai găti când mâncarea se va tipări? NASA va printa 3D o pizza

NASA vrea să se folosească imprimarea tridimensională pentru a crea mâncare.  Agenţia americană i-a oferit o bursă de 125.000 de dolari lui Anjan Contractor, inginerul care a creat o imprimantă 3D capabilă să „tipărească“ mâncare, potrivit Fox News.

VIDEO Primul test public cu arma printată tridimensional în SUA

Prima armă printată cu o imprimantă tridimensională a fost testată cu succes în Statele Unite ale Americii, iar firma care a creat-o, Defense Distributed, doreşte să pună planurile de construire pe internet.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite