112.343 de români au avut datele compromise în scandalul Facebook - Cambridge Analytica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Guliver / Getty Images
FOTO via Guliver / Getty Images

Firma Cambridge Analytica, care s-a folosit fraudulos de datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook pentru a influenţa cele mai importante campanii electorale din SUA şi Marea Britanie, a obţinut şi datele a peste 110.000 de utilizatori români ai reţelei sociale fondate şi conduse de Mark Zuckerberg.

Conform Digi24, Facebook recunoaşte că un număr total de 112.343 de români au avut datele furate de către firma de consultanţă Cambridge Analytica. Chiar dacă, iniţial, doar 78 de conaţionali au accesat aplicaţia dezvoltată de compania engleză pentru a captura şi prelucra date, toţi prietenii acestora au fost şi ei afectaţi, în mod implicit.

Pentru a afla dacă şi contul tău a fost compromis în urma celui mai recent scandal care a afectat Facebook şi lumea întreagă în ultimele săptămâni, poţi accesa ACEST LINK.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit atunci când CEO-ul reţelei sociale care are sediul în California, Mark Zuckerberg, a recunoscut că o serie de conturi au fost compromise, datele lor fiind utilizate în mod ilegal pentru a targeta o campanie de publicitate plătită care să influenţeze alegerile prezidenţiale din Statele Unite, atunci când Donald Trump a câştigat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite