Huawei Ascend G7 - un Samsung Galaxy Note 4 pentru toate buzunarele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Huawei Ascend G7 urmează să sosească pe piaţa din România „Adevărul“ l-a testat şi a aflat că e un telefon care te ţine două zile şi care ar putea fi un succes total pe piaţă.

Dacă vrei să afli mai multe despre telefoane sau ai nevoie de sfaturi de achiziţie, contactează-mă pe vlad.andriescu@adevarul.ro sau pe pagina Tech Adevărul. 


Când auzi de Huawei poate te gândeşti la servere sau la telefoane ieftine, vândute pe la operatori. Eu îţi voi prezenta un telefon care păstrează ultima caracteristică - e foarte ieftin. Dar nu în sensul de chinezărie fără sens, pentru că Huawei nu mai înseamnă asta. Nu. Huawei Ascend G7 e ieftin şi merită. Merită să fie cumpărat de către un om care are grijă de banii săi.


Performanţa nu este o problemă pentru acest telefon. Are un procesor Qualcomm Snapdragon de 1,4 Ghz, quad-core, 16 GB capacitate de stocare şi 2 GB de memorie RAM. E clar, e un telefon care va rezista la majoritatea aplicaţiilor şi jocurilor şi nu are o problemă de memorie RAM. Pentru 300 de euro, e un smartphone foarte fluid.

Ecranul este demn de un phablet. Are 5,5 inci şi e destul de mare cât să satisfacă nevoile celor cu mâini mari. E un telefon bărbătesc, fără îndoială. La nivelul calităţii, are o rezoluţie HD. Ar părea puţin dezamăgitor. Problemele cu rezoluţia se văd abia în anumite aplicaţii la care apar pixeli pe ecran pentru că sunt prea întinse. Ecranul e un compromis pentru preţ şi autonomie. Nu-l regret. E destul ecran pentru toţi.

Designul nu se remarcă prin nimic special. Să recunoaştem direct - e doar un telefon dreptunghiular. În partea din faţă are doar sigla Huawei, iar pe spate carcasa este din aluminiu, cu două fâşii de plastic cauciucat alb în partea inferioară şi cea superioară. Nu e cel mai frumos telefon din lume, nici pe departe.

image

Calitatea aluminiului face telefonul să arate ca şi cum ar fi mai scump. Telefonul are un aspect de rugged-premium datorită aluminiului şi mă bucur că mai mulţi producători folosesc acest material pentru smartphone-uri relativ ieftine.

Interfaţa sistemului de operare e deranjant de jucăuşă. Nu sunt fanul sistemului de operare Android 4.4.4 KitKat modificat de Huawei cu interfaţa EMUI 3.0. Da, e interfaţa clasică de la Huawei, dar are momente de stângăcie grave. De exemplu, orice interfaţă care acoperă iconiţele aplicaţiilor într-un cerc sau într-un dreptunghi sunt oribile. Pentru că strică designul oricărei pictograme. De asemenea, nu îmi place în mod special faptul că e o interfaţă chinezească - adică nu are meniu pentru toate aplicaţii, ci ecran continuu, ca la iPhone. Meniul de setări e simplu, aplicaţiile preinstalate sunt destul de folositoare, în schimb.

image

Funcţiile sunt folositoare în cadrul aplicaţiilor preinstalate. E surprinzător să laud bloatware-ul de pe telefoane, dar Huawei a reuşit să se rezume doar la lucrurile cu adevărat funcţionale.  Cel mai mult mi-a plăcut funcţia de Manager Telefon, care are un accelerator pentru telefon (închide aplicaţii), un filtru anti-hărţuire, economie de energie şi manager de trafic. În rest, camera foto are opţiuni de înfrumuseţare, dacă le apreciaţi, iar telefonul are câteva jocuri preinstalate, dar pe care nu vi le recomand. Mai avem şi 20 de GB de stocare în Cloud, gratuit, într-un serviciu numit Bitcasa.

image

Autonomia este foarte mare. Am ajuns la aproape două zile - impresionant. Acumulatorul are o baterie de 3.000 de miliamperi. Combinat cu faptul că telefonul are doar un ecran HD, consumul este foarte bun. Relaxat, acest smartphone te va duce la două zile autonomie, cu folosire în 3G. Nu l-am folosit în 4G, dar acolo se elimină jumătate de zi. Cu toate acestea, e printre cele mai bune telefoane ca autonomie.

Dacă te lasă bateria şi nu mai ai decât vreo 20%, poţi activa funcţiile speciale. Software-ul creat de Huawei are un modul simplu care transformă ecranul HD într-unul alb-negru, cu funcţii de bază - telefonie, mesagerie şi accesarea notiţelor. În plus, Huawei are şi o funcţie prin care poţi să cureţi memoria RAM ca telefonul să fie mai economic.

image

Camerele foto sunt reuşite. Cea principală are 13 megapixeli, iar cea frontală are 5 megapixeli. Huawei e un campion pentru selfie-phones, iar Ascend G7 continuă această tradiţie. Este clar că dacă vreţi să faceţi un selfie reuşit, Huawei e cea mai bună opţiune. Are şi opţiuni de înfrumuseţare, pentru cele sau cei care nu vor să apară orice detaliu în imagine.

Fotografiile făcute cu camera de 13 megapixeli pot fi studiate mai jos. E o cameră medie, spre bună.

Carcasa din pachet este un amănunt pozitiv. Atenţia la detalii în cazul producătorilor îmi apropie de suflet un gadget, de altfel foarte rece şi metalic. Îmi plac pachetele care nu au doar încărcătorul şi o pereche de căşti. În cazul Huawei, în pachet vine şi o carcasă de plastic alb, care acoperă spatele de aluminiu. Pentru un telefon din acest material, e esenţial. Iar telefonul pare şi mai solid în cazul acesta.

Preţul este unul dintre cele mai bune aspecte. Rar vei găsi un telefon de 300 de euro atât de solid, cu un ecran rezonabil, cu o autonomie de două zile şi care să îţi ofere fluiditate. Mă bucur că Huawei a ales un procesor Qualcomm. Îmi dă încredere. E un telefon pentru oameni serioşi - solid, mare, gros. Nu e făcut după ultimele trenduri de design, dar ar putea fi un succes pe piaţa din România.

Huawei Ascend G7 | Create Infographics

Dacă ai vrea un telefon mare, dar nu ai bani, atunci Huawei Ascend G7 e o opţiune evidentă. Nu îmi place mie în mod special, dar dacă tu vrei un telefon solid, spartan, care are autonomie uriaşă şi ecran mare, nu ştiu de ce ai alege altceva în afară de Ascend G7. E ca un Samsung Galaxy Note 4 mai ieftin. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/despre-huawei" target="_blank">View the story "Despre Huawei" on Storify</a>]

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite