FOTO VIDEO Aviate - dacă Yahoo ar face un telefon, aşa ar arăta. Cum să foloseşti cel mai bun launcher de Android
0Yahoo vrea să reimagineze ecranul telefoanelor cu Android. Şi dacă ar putea face un telefon, aşa ar arăta. Aviate e aplicaţia launcher care-ţi schimbă aspectul sistemului şi aproape că îţi aduce frumuseţea şi funcţionalitatea iPhone.
Aviate a fost lansat acum câteva luni de Yahoo şi până aseară a fost doar în variantă beta, pe bază de invitaţie. Noi l-am testat la Tech în 3, iar de astăzi este gratuit pentru toată lumea şi a adus noi caracteristici.
Un launcher schimbă aspectul sistemului de operare Android, iar Aviate se bazează pe mult mai mult decât pe aspect.
O descriere detaliată puteţi vedea în video-ul de mai jos. Dacă vreţi varianta scrisă, o aveţi dedesubt.
Ce putem spune noi? Yahoo devine un creator de aplicaţii superbe. Despre Yahoo Weather am zis că este cea mai frumoasă de pe piaţă. Despre Yahoo News Digest am zis că e o aplicaţie cum nu a mai fost alta. Despre Aviate spunem că e reinventarea Android într-un mod care ne place mult. Yahoo în epoca Marissa Mayer e un promotor al frumosului, iar acest lucru nu poate decât să ne placă.
Aviate organizează aplicaţiile în funcţie de domeniul lor, are mai multe ecrane contextuale şi seamănă cu Google Now. Aviate ştie unde staţi, unde munciţi şi ce aplicaţii folosiţi cel mai des. De asemenea, puteţi suna mai uşor contactele din listă.
Aviate pentru Android poate fi descărcată de aici.
Despre Aviate, aţi putut afla la Tech în 3 în luna aprilie.
Funcţiile Aviate
Ecranul principal
Afişează ora, o imagine de fundal şi câteva aplicaţii selectate de noi în partea inferioară, pe un fundal monocrom. Dacă tragem de bara de jos unde sunt aplicaţiile, dăm peste contactele favorite şi de cele recente. Seamănă cu iOS 8.
Ecranul din dreapta - aplicaţiile organizate
Toate aplicaţiile din telefon sunt organizate pe mai multe categorii pe care le setăm. Practic, acestea sunt ca nişte dosare tradiţionale: Social, Utilitare, Productivitate, Tranzit, Ştiri şi altele. Acestea sunt numite Collections şi pot fi adăugate din setări, pe ecranul principal sau pe ecranele contextuale.
Ecranul din stânga - meniu contextual, la alegere
Organizat în Spaces, ecrane contextuale care înseamnă Today, Moving, Listening, Work, Nearby. Today e ca un Google Now, cu informaţii contextuale despre vreme şi calendar, la care se pot adăuga widget-uri de mail şi reţele sociale.
Listening adaugă widget-uri de muzică, Moving e cu hartă şi direcţiile spre casă şi muncă, iar Nearby e integrarea cu Foursquare, pentru a găsi locuri potrivite.