Alegerea electrocasnicelor mari - cum să nu-ţi iei ţeapă la următorul frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum alegi electrocasnice mari?
Cum alegi electrocasnice mari?

Alegerea electrocasnicelor mari poate fi o problemă pentru mulţi dintre noi, deoarece oferta este diversificată. Putem să găsim electrocasnice mari inteligente sau nu, dar cel mai important rămâne consumul de electricitate.

Alegerea electrocasnicelor mari - Consumul de energie electrică

Caută rating-ul privind consumul de energie electrică. Majoritatea electrocasnicelor mari sunt consumatoare de energie electrică. Cu toate acestea, cele mai bune au mereu un rating bun, de obicei notat cu A, pentru eficienţă. Nu te aştepta să ai un produs care să nu consume deloc, dar din clasa sa, trebuie să fie în zona A.

De asemenea, garanţia că un produs consumă mai puţină energie electrică arată că e unul de ultimă generaţie, adaptat standardelor internaţionale. Consumul trebuie să fie primul reper. Nu te mulţumi cu produse din clasa B, pentru că vor avea şi alte probleme.

Design şi culoare

Nu te putem sfătui prea mult aici, ci doar să-ţi urmezi gusturile şi să adaptezi electrocasnicele la celelalte obiecte din casă. Nu alege un frigider gri sau negru, dacă nu se potriveşte nimic. Nu încerca să inovezi cu aragazul. Trebuie să păstrezi stilul cât mai simplu şi să-ţi placă designul şi culoarea, în acelaşi timp să te gândeşti că-l vei avea în casă vreme de mai bine de cinci ani.

Alegerea electrocasnicelor mari - Vrei un gadget smart?

În 2015 ai ocazia să alegi între electrocasnice mari smart şi cele obişnuite. Dacă eşti obsedat de cele mai noi tehnologii şi vrei să ştii ce ai în frigider sau cum merge maşina de spălat, poţi încerca produse care se conectează la aplicaţii mobile.

Acestea vor fi deseori mult mai scumpe decât produsele obişnuite şi nu vor face mare lucru. De exemplu, nu ai nevoie de un aragaz smart. Produsele de acest tip au apărut în ultimii doi ani, dar nu au căpătat popularitate. Încearcă să alegi cu gândul la scopul obiectului - acela de a stoca mâncare sau de a o prepara, nu pentru a intra pe internet. Nu ai nevoie de o maşină de spălat cu LCD.

Investeşte pe termen lung

Chiar dacă investeşti o sumă importantă de bani în electrocasnicele mari, gândeşte-te că acestea rămân în casă vreme de câţiva ani buni, uneori chiar şi peste 10 ani. Poţi face economii în altă parte, dar nu la electrocasnice, pentru că dacă ele se vor strica, reparaţiile vor fi scumpe.

Cumpără de la firme cunoscute şi de încredere şi citeşte înainte review-urile utilizatorilor de pe site-urile de profil. Nu te duce direct în magazin şi nu te lăsa îndrumat de angajaţi, fără să ştii clar ce vrei, pentru că te-ai putea trezi cu un produs care nu este atât de bun.

De asemenea, nu uita că ai 30 de zile ca să returnezi produsele dacă nu te mulţumesc. Întreabă foarte clar înainte de a pleca din magazin dacă se aplică acest termen şi pentru ce. Dacă se va strica o componentă, s-ar putea să nu mai poţi înlocui. De asemenea, nu toate produsele se înlocuiesc înainte de 30 de zile.

Nu cumpăra direct pe internet

„Direct“ înseamnă să te duci înainte în magazin să faci un research. Nu ai unde citi foarte multe informaţii despre electrocasnice, aşa că nu îţi vei putea face o părere. Plus, nu vei şti dacă un aragaz sau un aspirator se potrivesc până nu le vezi şi le testezi .

Tehnologie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite