Reacția mult așteptată a lui Elon Musk, după ce 10 milioane de utilizatori au votat pentru demisia sa de la șefia Twitter

0
Publicat:

Elon Musk a postat pe Twitter pentru prima dată de când peste 10 milioane de oameni au votat în favoarea demisiei sale din funcția de director executiv al Twitter, spunând că numai abonații Twitter Blue vor putea vota în viitoarele sondaje legate de politică, relatează The Guardian.

Musk are o istorie în utilizarea sondajelor Twitter Foto: Arhivă
Musk are o istorie în utilizarea sondajelor Twitter Foto: Arhivă

Duminică, Musk i-a întrebat pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al companiei, promițând să respecte rezultatele sondajului său.  57,5% dintre utilizatori au votat pentru demisia sa.

În mod normal, un utilizator activ al platformei, Musk nu a reacționat imediat după aflarea rezultatelor sondajului. El a răspuns apoi cu „Interesant” la multiple sugestii conform cărora rezultatele sondajului au fost denaturate de conturi false.

Răspunzând la sugestia unui alt utilizator că „abonații Blue ar trebui să fie singurii care pot vota în sondajele legate de politică”, Musk a spus: „Bună observație. Twitter va face această schimbare.

Twitter Blue este un abonament cu plată care permite oricui să cumpere o insignă verificată cu bifa albastră pentru contul său.

În calitate de proprietar majoritar al companiei private, nimeni nu-l poate obliga pe Musk să plece, dar o serie de decizii derutante din ultimele zile i-au determinat chiar și pe unii dintre cei mai apropiați susținători ai săi să rupă legăturile cu el.

Decizia de a interzice săptămâna trecută un cont care urmărea locația avionului său privat a fost urmată de o suspendare în masă a jurnaliștilor critici care au raportat despre interdicție. Acest lucru a condus, la rândul său, la un exod al unor utilizatori implicați către alte rețele sociale, în special concurentul său descentralizat Mastodon, al cărui cont a fost interzis pentru că a postat un link către contul de urmărire pe platforma rivală.

Duminică, Musk a reacționat interzicând linkurile către alte rețele sociale, inclusiv Mastodon, Instagram, Facebook și chiar platforme minore precum Nostr, folosit de fondatorul Twitter Jack Dorsey, și Linktree, un instrument de creare a paginii de start preferat de influenceri.

Această interdicție a fost anulată până la sfârșitul zilei, după un sondaj pe Twitter din contul Twitter Safety, Musk spunând: „În continuare, va avea loc un vot pentru schimbări majore de politică. Scuzele mele. Nu se va mai întâmpla.”

Musk are o istorie în utilizarea sondajelor Twitter pentru a marca deciziile majore, vânzând o zecime din acțiunile sale Tesla după un sondaj în 2021, restabilind contul lui Donald Trump după un al doilea sondaj luna trecută și restabilind o serie de conturi suspendate după un al treilea sondaj. „Vox Populi, Vox Dei”, a scris Musk pe Twitter după sondajul lui Trump.

Dar cu toate acestea, în multe cazuri, el a dat impresia că s-a hotărât deja asupra rezultatului înainte de a posta: de exemplu anunțase deja vânzarea proprietăților sale Tesla cu mult înainte de a o supune la vot și planul său de a-l restabili pe Trump fusese discutat dinainte de a cumpăra Twitter.

Ideea demiterii din funcția de director executiv a fost, de asemenea, sugerată cu mult înainte de publicarea sondajului Twitter. La 16 noiembrie, el a spus unui judecător din Delaware că plănuia să-și reducă timpul pe Twitter și să „găsească pe altcineva care să conducă Twitter în timp”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite