Generalul Ben Hodges: SUA și Germania trebuie să spună în sfârșit că ajutăm Ucraina să câștige, indiferent de costuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost comandant al trupelor SUA în Europa, generalul american în rezervă Ben Hodges a declarat că războiul din Ucraina se va încheia atunci când dictatorul rus, Vladimir Putin, își va da seama că nu poate câștiga.

Generalul Ben Hodges a fost comandantul Armatei Statelor Unite în Europa FOTO US Army
Generalul Ben Hodges a fost comandantul Armatei Statelor Unite în Europa FOTO US Army

În acest sens, consideră generalul, partenerii occidentali trebuie să combine toate eforturile posibile pentru a ajuta Ucraina. „Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că el (Vladimir Putin – n.red.) realizează că Ucraina nu va renunța, că Occidentul nu va renunța” – a afirmat Hodges, într-un interviu acordat agenţiei ucrainene RBC, releatează Rador Radio România.

Generalul american consideră că cea mai bună modalitate este ca SUA și Germania să spună că „ne dorim ca Ucraina să câștige şi vom face tot ce este necesar”. „Nu «atât timp cât este nevoie», pentru că acestea sunt cuvinte goale, ci «oricât ar costa», vom face totul pentru a ajuta Ucraina să câștige” – a subliniat Ben Hodges, explicând poziția necesară a partenerilor.

Potrivit generalului, acest lucru va duce la faptul că Ucraina va avea ocazia să alunge forțele ruse din Crimeea. Hodges a mai remarcat necesitatea confruntării Rusiei în domeniul economic, menționând că sancțiunile sunt puternice, dar nu sunt implementate corespunzător. „Prea multe din China, Iran și Coreea de Nord ajung în continuare în Rusia, este prea mult grâu furat care vine din Rusia, pe care l-au luat din Ucraina și care acum este exportat. Când toate acestea vor fi făcute, atunci, Vladimir Putin va înțelege că a pierdut. Atunci se va termina” – a subliniat Hodges.

Potrivit lui Hodges, recenta alocare de ajutor militar a SUA, deși cu o întârziere de șase luni, transmite un mesaj Rusiei: SUA nu vor întoarce spatele Ucrainei, care rămâne o prioritate strategică pentru ea. Astfel, speranțele rușilor au fost spulberate.

În același timp, generalul subliniază că noul pachet permite în primul rând Ucrainei să câștige ceva timp pentru a stabiliza frontul și a întări armata. „Acest lucru este foarte important, dar acest pachet nu este suficient pentru a câștiga războiul”, subliniază Hodges.

În opinia sa, rachetele ATACMS, care se pare că au fost deja folosite pe câmpul de luptă, vor ajuta Ucraina să facă Crimeea inutilizabilă pentru activitățile forțelor de ocupație, ale forțelor aeriene și ale flotei rusești. Cu toate acestea, Hodges se îndoiește de posibilitatea de a ataca Podul Crimeii cu rachete ATACMS.

Folosirea sistemelor de armament

Generalul american a explicat și cum sunt obligatoriu de folosit sistemele occidentale de armament de către ucraineni. ,,Nu știu dacă folosirea ATACMS împotriva podului de la Kerci este neapărat cea mai bună utilizare. Ar fi nevoie de atât de multe. Și cred că Statul Major ucrainean și generalul Budanov, au alte planuri pentru Podul Kerci", spune Hodges.

În ceea ce privește avioanele F-16, a căror livrare este așteptată în curând, acestea pot fi folosite împotriva armatei ruse în diverse moduri, spune el. În special, avioanele F-16 sunt menționate ca parte a sistemului complex de apărare aeriană. De asemenea, aeronavele pot fi folosite pentru lovituri împotriva logisticii sau artileriei rusești, precum și pentru a sprijini operațiunile terestre.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite