Ultimele vești despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Nu a contractat nicio infecţie nosocomială“

0
Publicat:

Spitalul Militar din Cluj-Napoca dă asigurări că Florin Piersic nu a contractat nicio infecție nosocomială pe timpul internării.

Florin Piersic Arhivă Adevărul
Florin Piersic Arhivă Adevărul

Îndrăgitul actor Florin Piersic nu a contractat vreo infecţie nosocomială cât timp a fost internat în Spitalul Militar din Cluj-Napoca, au precizat reprezentanţii unității medicale.

„Actorul Florin Piersic nu a contractat nicio infecţie nosocomială pe timpul internării în spitalul nostru. Acesta a fost tratat pentru patologia complexă pentru care s-a adresat spitalului”, au precizat specialiștii, conform news.ro.

„Starea sa este stabilă. În momentul de faţă se află în Secţia cardiologie, sub tratament medicamentos”, au anunţat reprezentanţii Institutului Inimii.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici.

Actorul a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un stimulator cardiac, relata Antena 3.

Intervenţia chirurgicală la genunchi, efectuată în cursul zilei de luni la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a decurs bine, dar pacientul are nevoie de recuperare. Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, care s-a extins.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a avut ultimul spectacol în data de 6 aprilie 2023. Atunci el a jucat piesa „Străini în noapte“ pe scena Teatrului Radu Stanca, din Sibiu.

Printre rolurile sale memorabile se numără cel din serialul TV „Un august în flăcări“, cel al haiducului titular din „Pintea“ şi cel din comedia romantică „Eu, tu şi Ovidiu“, regia Geo Saizescu. Al treilea moment fast este cel al anilor ’80, când îl joacă pe justiţiarul paşoptist Mărgelatu în şase filme, serie începută cu „Drumul oaselor“ (1980), mai întâi în regia lui Doru Năstase (trei filme), apoi, după dispariţia acestuia, a lui Gheorghe Vitanidis şi Mircea Moldovan.

După Revoluţie, a mai apărut doar în trei producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea“ (2003), „Fix Alert“ (2005) şi „Eminescu versus Eminem“ (2005), ultimele două în regia fiului său, Florin Piersic jr.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite