Coco Gauff, spulberată în doar 64 de minute. S-a stabilit prima finalistă la Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Jessica Pegula (5 WTA) este prima finalistă de la Turneul Campioanelor 2023 după ce a spulberat-o în semifinale pe compatrioata sa, Coco Gauff (3 WTA), în doar 64 de minute, scor 6-2, 6-1.

Jessica Pegula își așteaptă adversara din finală. Foto EPA EFE
Jessica Pegula își așteaptă adversara din finală. Foto EPA EFE

La Cancun, Jessica Pegula bifase trei victorii din trei partide în faza grupelor și nu pierduse nici măcar un set. Contra lui Coro Gauff, numărul 5 WTA și-a continuat parcursul perfect: break-ul încă din game-ul de debut al meciului și 6-2 în primul set, după doar 31 de minute. Jucătoarea de 19 ani nu i-a pus nicio problemă nici în actul secund, astfel că, după încă 33 de minute Pegula a făcut pasul în marea finală, unde încă își așteaptă adversara.

Asta pentru că a doua semifinală, dintre Aryna Sabalenka și Iga Swiatek, a fost întreruptă din cauza unei furtuni după 18 minute, la scorul de 2-1 și 30-30 pentru poloneză, meciul fiind reprogramat pentru astăzi. Interesant este că sportiva din Belarus este la a doua partidă întinsă pe două zile, după ce meciul decisiv din grupe, contra Elenei Rybakina, a fost început și reprogramat 24 de ore mai târziu, tot din cauza ploii și a vântului.

Finala, reprogramată din cauza furtunilor

Finala era programată pentru noaptea de duminică spre luni (în România), dar organizatorii au fost nevoiți să o programeze pentru luni spre marți.

„Coco reprezintă prezentul și viitorul tenisului american. În același timp, sunt fericită că mă aflu și eu în topul acestui joc și sunt unul dintre liderii tuturor americanilor. Așa că este foarte drăguț! Cam asta este poziția în care mă văd”, a declarat Jessica Pegula, după ce a învins-o pe Coco Gauff, care îi este și parteneră la dublu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite