CRI a lansat o platformă profesională dedicată femeilor din Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Român de Iniţiative (CRI) a lansat săptămâna aceasta platforma PromovareaTa.ro , un serviciu dedicat angajaţilor din Sănătate (în special femeilor) cu scopul de a facilita comunicarea şi informarea din acest domeniu.

Platforma face parte din proiectul „O şansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”. Programul este unul dintre cele peste 15 proiecte europene implementate de CRI, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

Reţeaua profesională şi interprofesională este construită mai ales pentru femeile angajate în domeniul sanitar, din regiunile unde există un nivel accentuat de segregare bazată pe criterii de gen. În România, 90% din personalul sanitar este reprezentat de femei, dintr-un total de 200.000 de angajaţi în sistemul public. Cu toate acestea, ”majoritatea funcţiilor de conducere din sistem sunt deţinute de bărbaţi”, a declarat Laura Grunberg, preşedintele Societăţii de Analize Feministe ANA. O excepţie este Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti.

Proiectul este implementat de Asociaţia „Centrul Român de Iniţiative”, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti , Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Societatea de Analiza Feministe ANA.

„Portalul ajută asistenţii medicali să cunoască mediul profesional şi să îşi dezvolte viziunea despre profesia aleasă; să rămână mereu în evoluţie, evitând plafonarea, dar şi o conexiune directă la tot ce înseamnă informaţie de actualitate în legătură cu profesia şi nu în ultimul rând, o platformă de dezbatere profesională”, Carmen Mazilu, preşedinte OAMGMAMR Bucureşti şi vicepreşedinte OAMGMAMR România.

Iniţiatorii proiectului estimează că până la sfârşitul anului vor fi înscrise pe portal aproximativ 10.000 de persoane. În prezent, comunitatea numără 1.200 de membri. Aceasta, în condiţiile în care sub 30% din angajaţii din domeniul sanitar din România au cunoştinţe de utilizare a calculatorului. În Polonia, ţara model pentru proiectul lansat de CRI, procentul se ridică la 80%.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite