Zilele de plajă trebuie să fie zile de protecţie solară. Controlează-ţi gratuit aluniţele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru mulţi dintre noi, deja au avut loc primele arsuri solare, de 1 mai. De aceea, este cu atât mai important să profităm de campaniile de testare gratuită a aluniţelor pentru depistarea din timp a eventualelor leziuni canceroase.

Până pe data de 30 iunie, peste 100 de medici dermatologi din 18 oraşe ale ţării participă la „Zilele Protecţiei Solare“, un eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare. Astfel, persoanele care ştiu că au făcut mai mult de cinci arsuri solare pe parcursul vieţii, cele care au foarte multe aluniţe sau cele cărora li s-au modificat aluniţele ori le-au apărut leziuni suspecte pe piele pot beneficia de consultaţii gratuite ale aluniţelor şi de sfaturi specializate pentru prevenirea cancerului de piele. Pentru programarea la consultaţii, accesaţi www.protectiasolara.ro.

„Cum 90% din cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile, ne dorim ca prin campania Zilele Protecţiei Solare să creştem gradul de conştientizare al românilor privind riscurile unei expuneri neprotejate la soare şi să creăm un obicei din folosirea regulată a produselor de fotoprotecţie. De asemenea, sfătuim populaţia să consulte un medic dermatolog cel puţin o dată pe an“, spune Miruna Biziniche, brand manager La Roche-Posay România, organizatorul campaniei.

Tot mai multe cazuri de melanom în Europa

„Melanomul malign are o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, de aceea recomandăm periodic un consult de specialitate al aluniţelor suspecte la medicul dermatolog“, afirmă Lucian Russu, medic specialist dermatovenerolog de la Centrul Medical Bioderm.

La femei s-au observat localizări frecvente la nivelul membrelor inferioare, iar la bărbaţi la nivelul trunchiului. Controlul dermatologic periodic este cu atât mai important cu cât:

  • 30% din români nu folosesc niciodată protecţie solară.
  • 10% din români folosesc protecţie solară pe toată durata verii.
  • numai 5% din români folosesc protecţie solară zilnic.
  • 60% din români folosesc fotoprotectoare cu factor scăzut de protecţie (10 sau 15), iar numărul celor care folosesc protecţie SPF 50+ este foarte scăzut (15%).
  • 70% dintre adolescenţi nu folosesc protecţie solară.
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite