O substanţă din rodie, posibil tratament al maladiilor Alzheimer şi Parkinson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un compus găsit în coaja şi seminţele rodiilor deschide noi perspective şi oferă posibilităţi neaşteptate în lupta cu bolile debilitante Alzheimer şi Parkinson, potrivit celui mai recent studiu englez.

Cercetătorii de la Universitatea din Huddersfield, din Marea Britanie, anunţă că un compus numit punicalagin, un polifenol găsit în rodii, ar putea inhiba inflamaţia de la nivelul celelelor creierului, cunoscute sub numele microglia, informează Medical Daily.

Echipa de cercetători a realizat mai multe teste pentru a verifica efectul punicalaginului asupra celulelor creierului prelevate de la şoarecii de laborator. Oamenii de ştiinţă au urmărit interacţiunea dintre compus şi inflamaţia de la nivelul microglia. Boala Parkinson, şi în mai mică măsură Alzheimer, avansează datorită procesului inflamator care distruge progresiv celulele.

Rezultatele studiului au demonstrat eficienţa punicalaginului asupra reducerii inflamaţiei. Însă înainte de începe testele pe oameni, cercetătorii spun că e nevoie de continuarea lucrărilor pentru a stabili doza optimă de substanţă. Până atunci, autorii studiului recomandă sucul de rodie în calitate de tratament adjuvant.

Ştim că aportul regulat şi consumul regulat de rodie are o mulţime de beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea neuro-inflamaţiei asociată cu demenţa“, a afirmat dr. Olumayokun Olajide, coordonatorul studiului.

Cercetătorii îi aenţionează pe oameni să fie prudenţi atunci când cumpără suc de rodie şi să aleagă sortimentele 100% naturale, atrăgând atenţia că nu toate sucurile sunt ceea ce par.

Pentru a duce mai departe descoperirile, Olajide anunţă că va începe o colaborare cu chimistul organic dr. Karl Hemming, cu care va produce derivaţi ai compusului din rodie, care ar putea fi eventual utilizaţi în tablete orale pentru combaterea inflamaţiei de la nivelul creierului, dar şi în caz de artrită reumatoidă şi anumite tipuri de cancer. 

Potrivit „Alzheimer Disease International“, incindenţa demenţei la nivel mondial se va tripla până în 2050, aceasta fiind considerată a fi problemă o problemă majoră a secolului 21, din pricina capacităcităţilor distructive şi a lipsei opţiunilor de tratament.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite