Ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moştenite genetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cearcănele sunt un semn al suferinţei organismului, şi când apar poate fi un semn al unor afecţiuni sau sensibilităţi despre care nu ştim. Aflăm în acest articol ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moştenite genetic.

Astăzi tot mai multe persoane se plâng de apariţia cearcănelor, a feţei căzute şi a privirii omului obosit. Stresul şi alergătura de zi cu zi nu ne mai permit îngrijirea ca la carte şi nici odihna adevărată. Cearcănele sunt un semn al suferinţei organismului, şi când apar poate fi un semn al unor afecţiuni sau sensibilităţi despre care nu ştim.

Cearcănele au la bază procesul de oxidare a hemoglobinei, prin care enzimele, inclusiv hemoglobina, sunt descompuse, de aceea apar zone negre-albăstrui acolo unde pielea este mai subţire, adică sub ochi. Foarte posibil ca acest proces să se întâmple şi în alte zone, dar sub ochi se vede cel mai bine ruperea capilarelor.

Ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moştenite genetic – circulaţia sângelui deficitară

Cearcănele mai mari şi de culoare mai închisă apar, de regulă, la persoanele cu pielea mai închisă la culoare, acest fapt datorându-se excesului de melanină. Persoanele care au aşa-zisele pungi sub ochi, trebuie să ştie că acestea apar în cazul unei circulaţii deficitare de sânge sau din cauza retenţiei de apă. Oricum, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea de sub ochi se subţiază şi mai mult şi este posibil să apară cearcănele mai accentuat.

Atunci când cearcănele apar din cauza retenţiei de apă, trebuie avut în vedere consumul excesiv de sare, tabagismul şi alte obiceiuri nesănătoase care duc, în timp, la boli cardiace, boli ale glandei tiroide sau boli de ficat şi rinichi. Mare atenţia şi la nasul veşnic înfundat, căci venele care drenează din ochi în nas se pot dilata şi umple cu lichid care capătă o culoare închisă.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite