Tratamente naturiste cu boabe de muştar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamente naturiste cu boabe de muştar FOTO: Shutterstock
Tratamente naturiste cu boabe de muştar FOTO: Shutterstock

Tratamente naturiste cu boabe de muştar. Boabele de muştar sunt folosite frecvent la prepararea marinatelor şi dau un gust desăvârşit cărnii de vită, însă au în acelaşi timp numeroase beneficii pentru sănătate.

Muştarul are în compoziţie substanţe care reglează colesterolul, stimulează circulaţia sângelui , au efect laxativ şi antiinflamator, fiind recomandat frecvent în tratamente naturiste contra astmului, bronşitei, pneumoniilor, migrenelor, constipaţiei etc.

Boabele de muştar conţin triptofan, un aminoacid esenţial care favorizează secreţia de serotonină, numit şi hormonul fericirii.

De asemenea, boabele de muştar conţin fitonutrienţi care împiedică dezvoltarea tumorilor, magneziu şi seleniu, care au proprietăţi antiinflamatorii, antioxidanţi, proteine şi compuşi cu rol de accelerare a metabolismului, făcând din acestea adevărate soluţii contra kilogramelor în plus.
 

Tratamente naturiste cu boabe de muştar pentru digestie

Boabele de muştar stimulează secreţia sucurilor gastrice şi tranzitul intestinal, fiind un real ajutor petnru persoanele cu afecţiuni ale stomacului.

Constipaţia, balonarea, indigestia şi lipsa poftei de mâncare sunt doar câteva dintre problemele pe care le pot rezolva câteva bobiţe de muştar luate înainte de masă.
Boabele de muştar sunt excelente şi în cazul carenţelor de minerale din organism, acestea fiind bogate în calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor şi seleniu.

Toate aceste minerale ajută la buna funcţionare a inimii şi previn apariţia bolilor cardiovasculare. De asemenea, studiile de specialitate arată că substanţele din boabele de muştar ar putea chiar să prevină boala Alzheimer.

Consumul de boabe de muştar este indicat şi pentru a preveni sau ameliora simptomele cauzate de artrita reumatoidă. La nivel extern, pansamentul cu pastă de muştar îndepărtează durerile reumatice, iar pentru persoanele care se confruntă cu migrene este indicată aplicarea pansamentului pe ceafă. 

Pasta de muştar se obţine prin râşnirea boabelor de muştar şi amestecarea acestora, progresiv, cu apă, până când se obţine consistenţa dorită. Tot la nivel extern, cataplasmele cu boabe de muştar ajută la descongestionarea căilor respiratorii.

Deşi este sănătos, consumul de muştar este contraindicat persoanelor care suferă de colon iritabil, sensibilitate a stomacului şi copiilor sub şase ani.  În cantităţi mari, muştarul poate produce diaree, boli renale şi inflamaţii ale tractului gastrointestinal, astfel că trebuie să aveţi grijă când urmaţi tratamente naturiste cu boabe de muştar.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite