La ce poţi folosi cojile de cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coaja cartofilor conţine o serie de flavonoide cu acţiune antioxidantă.
Coaja cartofilor conţine o serie de flavonoide cu acţiune antioxidantă.

Cartoful este unul dintre alimentele de bază din alimentaţia noastră. Aportul său nutriţional, dacă este consumat în combinaţia corectă, este unul excepţional.

Potrivit studiilor efectuate în decursul anilor, cartoful este un medicament, atât timp cât nu este prăjit. Chiar dacă alături de pâinea albă, cartofii sunt următorii pe lista alimentelor interzise atunci când vrei să scapi de un surplus de kilograme, consumaţi fără nimic altceva ei pot fi considerati un aliat terapeutic al corpului tău.

Însă trebuie precizat faptul că cea mai bună parte de nutrimenţi se află în coaja lor, componentă aruncată de cele mai multe ori. Indiferent de culoare coajei, de la albă, la mov, aceasta nu trebuie aruncată, ci spălata bine şi consumată.

Conţinut bun de antioxidanţi

În coaja cartofilor se regăseşte o serie de flavonoide care, odată ce au ajuns în organism îţi oferă o veritabilă acţiune antioxidantă şi antitumorală. Şi asta datorită conţinutului bogat în  vitamine din complexul B, fibre alimentare şi compusi fenolici. Coaja cartofilor poate fi folosită la prepararea unui ceai, indicat a se consuma pe stomacul gol, sau sub formă de catalasmă.

Află pe Clicksanatate.ro cum să prepari infuzia de coji de cartofi cu efect antireumatic!

Această plantă previne apariţia hemoroizilor

Cum te ajută cafeaua să ai un păr frumos

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite