Efectul unui pumn de struguri asupra inimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strugurii conţin antioxidanţi care păstrează sănătatea inimii şi luptă împotriva radicalilor liberi care ne îmbătrânesc
Strugurii conţin antioxidanţi care păstrează sănătatea inimii şi luptă împotriva radicalilor liberi care ne îmbătrânesc

Toţi strugurii conţin antioxidanţi, cel mai important fiind resveratrolul, care are un puternic efect de protejare a inimii.

Strugurii produc resveratrol pentru a se proteja atunci când sunt atacaţi de insecte sau vremea este rea. La oameni, resveratrolul ajută la prevenirea îngustării arterelor şi opreşte agregarea plachetelor sanuguine, diminuând riscul de coagulare sanguină, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, membră a Societăţii regale de medicină.

Potrivit aceleiaşi surse, această acţiune a determinat oamenii să consume vinul roşu în scopuri medicale. Este adevărat că vinul roşu conţine mai mult resveratrol decât cel alb, deoarece coaja strugurilor e lăsată mai mult timp în contact cu vinul în timpul procesului de fermentaţie, explică specialist. Dar de fapt vinul nu are nimic de-a face cu aceasta. A mânca struguri este incontestabil mai benefic decât a consuma vin deoarece conţin mai puţin zahăr şi deloc alcool.

Încercaţi să mâncaţi zilnic un pumn de boabe de struguri roşii şi albi pentru a stimula inima, îndeamnă medicul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite