Durerile în gât şi sinuzita pot fi combătute cu remedii naturale. Când avem nevoie de antibiotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu avem nevoie să luăm antibiotice pentru răceală, gripă, dureri în gât sau bronşită, infecţie a sinusurilor sau a tractului urinar, decât dacă infecţia respectivă s-a suprainfectat cu o bacterie sau dacă semnele durează mai bine de o săptămână şi avem febră peste 38 de grade Celsius.

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice şi nici nu le limitează durata sau severitatea. În cazul infecţiilor virale nu fac decât să omoare bacteriile slabe şi să le permită celor puternice să supraveiţuiască, dezvoltând ceea ce se numeşte rezistenţă la antibiotice.

În aceste condiţii, salvatoarele antibiotice riscă să devină total ineficiente exact atunci când ai mai multă nevoie de ele.

În „Noua biblie a vitaminelor“ , farmacologul Earl Mindell recomandă pentru durerile în gât, pentru sinuzită sau infecţii ale tractului urinar să se încerce mai întâi remediile naturale.  

Astfel, pentru durerile în gât se pot dizolva o picătură de esenţă de portocal amar – antiinflamator şi antibacterian natural - şi un sfert de linguriţă de sare într-o jumătate de cană de apă călduţă. Cu acest amestec se poate face gargară, de două opri pe zi. Ceaiul care conţine rădăcină de lemn dulce, echinaceea şi genţiană poate atenua simptomele şi grăbi vindecarea.

Pentru tratarea infecţiilor la sinusuri se amestecă zilnic 20 de picături de extract de sâmburi de struguri în apă, suc sau ceai. De asemenea, un supliment cu betacoroten poate ajuta la vindecarea membranelor mucoasei.

Infecţia tractului urinar se poate combate cu 250 de mililitri de suc de merişor neîndulcit şi de afine pe zi, în timp ce, în bronşită este util ceaiul de soc. O linguriţă de flori de soc şi o jumătate de linguriţă de boabe se infuzează timp de 10 minute într-o cană cu apă fiartă. Se adaugă o jumătate de linguriţă de miere şi se beau 2-3 căni pe zi.

Dacă simptomele nu se ameliorează în 24 de ore trebuie consultat medicul pentru o analiză bacteriană. Dacă acesta recomandă antibioticele efectul lor poate fi maximizat cu ajutorul ceaiului verde. Sunt de evitat antiacidele care pot scădea cu 90% eficienţa antibioticelor. Totodată, se recomandă probioticele cu două ore înainte sau după tratament pentru a preveni diareea şi infecţiile intestinale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite