Cum tratezi răceala de vară fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care beau ceai de soc în timpul răcelilor se vindecă mai repede
Cei care beau ceai de soc în timpul răcelilor se vindecă mai repede

O vorbă românească spune că cei mai deştepţi oameni răcesc vara. Medicii susţin însă că oricine poate răci în sezonul cald. Diferenţele de temperatură - cald afară şi răcoare în interior - atacă sistemul de apărare al corpului, iar acesta devine vulnerabil la virusuri.

Răceala se instalează treptat, cu nas înfundat, durere în gât, strănuturi şi tuse, iar evoluţia ei poate dura aproximativ o săptămână. Plantele medicinale, unele fructe şi legume au proprietăţi de întărire a imunităţii. De exemplu, echinacea este unul dintre cele mai bune remedii contra infecţiilor microbiene. Poţi face o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml apă, din care bei 3 ceşti pe zi.

Oamenii de ştiinţă au dovedit că cei care beau ceai de soc ori consumă alte preparate cu soc în timpul răcelilor se vindecă mai repede. De fapt, în cadrul studiului, simptomele neplăcute au început să se reducă în doar 2 zile la 93% dintre pacienţii bolnavi. Cei care au primit tratament placebo s-au vindecat în aproximativ 6 zile.

Ghimbirul, un bun antitusiv

Printre simptomele răcelii se numără şi tusea seacă? Ghimbirul te poate ajuta să combaţi această neplăcere, pentru că este un excelent antiinflamator şi antitusiv. Infuzia din ghimbir uşurează respiraţia şi se prepară astfel: se fierb 10 minute 2 linguriţe de nalbă uscată şi mărunţită şi 2-3 felii de ghimbir, în 2 căni de apă. După ce închizi focul, mai laşi amestecul la infuzat 10 minute, strecori şi bei 3-4 căni pe zi, din care una seara.

Află pe clickpentrufemei.ro la ce alte remedii mai poţi apela pentru a scăpa de răceală

Alimente şi condimente cu efect antidurere

Remedii cu sare de alungat răceala

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite