Coaja de lămâie are efecte miraculoase asupra corpului
0
În timp ce sucul de lămâie este folosit ca remediu în combaterea multor probleme de sănătate, coaja acestui fruct nu este atât de populară, însă are beneficii nebănuite asupra sănătăţii.
Află de ce este bine să foloseşti coaja de lămâie la prepararea mâncărurilor.
Protejează împotriva cancerului de colon
Coaja de lămâie conţine un tip de flavonoide care inhibă creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului. De asemenea, din coaja acestui fruct nu lipsesc nici hesperidina şi diosmina, două substanţe care previn apariţia acestei afecţiuni.
Reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare
Coaja de lămâie este şi o sursă importantă de vitamina C, ceea ce înseamnă că are excelente proprietăţi antioxidante. Astfel, efectele nocive ale radicalilor liberi sunt reduse la minimum, la fel ca şi riscul de a suferi de boli grave, precum afecţiunile cardiovasculare.
Află ce alte beneficii miraculoase are coaja de lămâie asupra sănătăţii.