Cele mai bune surse de antioxidanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antioxidanţii sunt substanţe naturale care se găsesc în fructe şi legume, care pot opri sau pot limita pagubele provocate de radicalii liberi, vinovaţi de apariţia cancerului, cât şi de îmbătrânirea prematură.

Antioxidanţii pot proteja celulele de efectul radicalilor liberi şi pot limita daunele cauzate de oxidare într-o anumită măsură.

În mod normal, coprul nostru produce antioxidanţi pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, însă aceştia se găsesc şi în  fructe şi legume, care sunt bogate în substanţe nutritive, cum ar fi vitaminele A, C şi E, betacaroten, luteină, licopen şi seleniu.

Ce alimente sunt bune surse de antioxidanţi?

Pentru a obţine cei mai multi antioxidanti, o dietă care include un amestec sănătos de fructe şi legume colorate este esenţială.

Vitamina A se găseşte în lapte, ficat, unt şi ouă.

Vitamina C se găseşte în cele mai multe fructe si legume. Cele cu cele mai mari cantităţi de vitamina C includ papaya, căpşunile, portocalele, pepenele galben kiwi, ardei gras, broccoli, varză de Bruxelles, roşii, conopidă şi varză.

Vitamina E este conţinută de  migdale, seminţe de floarea- soarelui, alune şi arahide. Acesta poate fi, de asemenea, găsite în legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul şi varzaa, uleiurile de soia, floarea- soarelui, de porumb şi rapiţă.

Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt cele mai bune surse de antioxidanţi.

Topul alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire
Află cum te ajută alimentele colorate să lupţi contra bolilor!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite