Citeşti editoriale despre schimbarea stilurilor de viaţă, faci antrenamente zilnice şi te gândeşti, „dacă aleg rucola, voi fi tonică şi sănătoasă; grăsimea face rău şi mă va îngrăşa, deci o exclud, studiile arată că uleiul şi untul şi…“ STOP! Te invit să găseşti un loc confortabil corpului tău şi să-ţi eliberezi mintea de tot ce ştiai până acum fiindcă, ghici ce? sunt doar mituri neverificate şi, într-o foarte mică măsură, probate ca fiind utile pentru fiecare individ în parte… Nu e aşa că deja începi să te simţi mai „uşurat /ă“? Ai scăpat de una dintre poveri, a vinovăţiei că nu faci ceea ce „specialiştii recomandă“. Singurul / singura specialist/ă în alchimia interioară a corpului tău eşti doar tu, singurul cercetător care poate spune cu adevărat de ce ai nevoie şi, mai mult decât atât, ce nevoie are nevoia ta, de fapt, tu eşti.

Şi acum, că am stabilit asta, să vedem de ce nu suntem ceea ce mâncăm:

1. Identificarea cu alimentele: la fel de toxică precum o porţie de cartofi prăjiţi în acelaşi ulei, zile întregi, la rând. Studiile arată că aceste zvonuri nu sunt probate în realitate şi că uleiul nu te îngraşă, cum nici ouăle nu cresc colesteroul, dacă porţiile sunt atent calibrate nevoilor tale. Prin urmare, dacă tu consumi ponderat diferite tipuri de grăsimi, asta nu te va transforma în „slinos, uleios, murdar“ şi nici salatele, într-un guru al sănătăţii. Astfel, crezi că eşti ceea ce mănânci sau ceea ce cred alţii despre tine, în funcţie de alegerile tale. Şi, nu-i aşa că îţi iroseşti potenţialul creativ demonstrând mai mult pentru cei din exterior decât alegând un stil sănătos pentru tine?

2. Suntem ceea ce stomacul, mintea şi corpul pot digera, „înghiţi“: fără o digestie normală, orice tip de aliment ingerat va deveni parazit pentru corpul tău, mai ales dacă te încăpăţânezi să-l ingerezi şi el să nu-l digere. Ciudat, nu? Când tu îi vrei binele şi el nu te ascultă. Oare unde s-a oprit comunicarea cu corpul tău? Când şi cum ai obosit să-l mai asculti şi să fii atentă la nevoile lui şi nu la ceea ce „se spune“ că e sănătos? Oare tot ce înghite mintea despre alimentele sănătoase poate şi corpul, în realitate, să transforme? Şi treptat relaţia voastră se „răceşte“, cu ce anume crezi că o poţi „asezona, îndulci, incălzi, săra, pipera“ astfel încât să devină fructuoasă şi deliciosă din nou? Se pare că „i-ai băgat pe gât“ ceva mult prea sec ca el să aibă resursele interne de a face faţă…de la celule, ţesuturi şi organe, toate s-au aliniat la regulile tale, ca în final să capituleze, nimănui nu îi place asta, nu-i aşa?

3. Alimentele sunt aliaţii tăi: deci corpuri diferite, cu proprietăţi diferite şi efecte distincte – în funcţie de tipul de personalitate, temperament, structură, plăceri, disconfort creat, toleranţă sau intoleranţă. Oamenii au sisteme digestive diferite de cele ale animalelor, iar celuloza, primul carbohidrat conţinut de plante, acolo unde se află şi nutrienţii, este incredibil de greu de digerat pentru sistemul digestiv uman – chiar poţi să îţi propui realist doar o dietă bazată pe plante şi salate în forma lor raw, crudă? Nu-i pentru toată lumea, tot timpul. Stomacul nu ar trebui să treacă prin „eforturi“ colosale pentru a-ţi oferi ceea ce ai tu nevoie, tot timpul. E prea mult disconfort pentru amândoi, e un deserviciu pe care ţi-l faci mai degrabă decât o plăcere, nu-i aşa?

Desigur, aici, alchimistul din tine sunt convinsă că va găsi o manieră de a adapta aceste informaţii şi de a le transforma într-un mod înţelept pentru propriul organism, mai ales dacă totul e presărat, la final, cu iubire de sine sau presat cu îmbrăţişări corporale de toate soiurile...