Sexul arde la fel de multe calorii precum sportul şi alte mituri despre pierderea în greutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile pentru traterea obezităţii împovărează multe bugete ale sistemelor de sănătate. Medicii avertizează că prejudecăţile pe care le avem despre pierderea în greutate sunt un impediment din pricina căruia nu ne putem atinge scopul.

Americanii cheltuie miliarde în fiecare an pe produse destinate pierderii în greutate încercând orice, de la combinaţii alimentare sofisticate şi până la aplicaţii pe telefonul mobil. Totul pentru a combate epidemia de obezitate cu care se confruntă. În 2011, chirurgii au declarat official epidemia de obezitate. Specialiştii apreciază că următoarea generaţie de copii va fi prima care va trăi mai puţin decât cea a părinţilor din pricina acestui flagel. Potrivit Jurnalului asociaţiei medicale americane, 35% din bărbaţi, 40% din femei şi 17% din adolescenţi sunt obezi şi ratele continuă să crească, potrivit cnn.com.  

Vrând-nevrând, cu toţii culegem sfaturi care să ne ajute să mai lăsăm din kilograme dacă avem această problemă de sănătate.

Un articol din 2013 apărut în „New England Journal of Medicine“ identifica cele mai populare mituri legate de obezitate. Autorii au definit mitul ca fiind o teză larg acceptată chiar dacă ea nu are nicio bază ştiinţifică. Pot aceste prejudecăţi să fie o piedică în tratamentul împotriva obezităţii? Fără doar şi poate susţin autorii. Nu doar că aceste mituri descurajează persoanele obeze, dar furnizează şi informaţii greşite care le împiedică să-şi atingă ţelul.

Iată o parte din aceste mituri:

MIT: Micile schimbări în dietă şi ceva sport pot determina schimbări importante şi de durată în privinţa greutăţii

Adevăr: Când vine vorba de pierderea în greutate doi şi cu doi fac mai întotdeauna trei, în loc de patru. Micile schimbări nu ajută decât cel mult la nivel psihic, pentru că fizic corpul va rămâne la aceiaşi greutate. Asta nu înseamnă că nu trebuie făcute acele mici schimbări către un stil de viaţă mai sănătos, ci înseamnă că nu vă veţi îndeplini niciodată ţelul de a scăpa de kilogramele nedorite. Este nevoie de schimbări majore în dietă şi exerciţii fizice.

MIT: Stabiliţi scopuri realiste când încercaţi să slăbiţi pentru că, altminteri, vă veţi simţi frustrat că nu le-aţi atins

Adevăr: Nu rezultă de nicăieri că ţintind către stele e un lucru greşit. Ideea este de a stabili un scop înalt pentru a te putea mobilize şi atinge măcar jumătate din ce ţi-ai propus.

MIT: Sexul arde la fel de multe calorii precum un kilometru parcurs pe jos

Adevăr: Din păcate, nu este aşa. la o medie a duratei unui act sexual de 6 minute, o persoană de 30 de ani arde doar 20 de calorii, cu 14 mai multe decât arde stand în faţa televizorului. Deci, dacă acesta este planul dvs de a face exerciţii fizice ca să deveniţi mai slabi, e bine să vă mai gândiţi o dată.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite