Reguli de păstrare a alimentelor în frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În afară de congelator, zona cea mai rece se află în partea de sus a frigiderului
În afară de congelator, zona cea mai rece se află în partea de sus a frigiderului

Prea des înghesuim în frigider o mulţime de alimente fără să ne intereseze cu adevărat în ce ordine le punem. Iată câteva reguli care se impun mai ales pe timpul verii, când alimentele sunt supuse alterării.

 Hrana perisabilă o aşezi cât mai sus

 

Poate nu ai văzut niciodată lucrurile aşa, dar frigiderul tău este împărţit în diferite zone de frig care te pot ajuta să aşezi mai bine mâncarea. Zona cea mai rece se află în partea de sus a frigiderului, motiv pentru care, pentru o mai bună conservare, vei aşeza pe raftul de sus cele mai sensibile alimente, carnea şi peştele crud, pe care vrei să le găteşti în aceeaşi zi în care le-ai cumpărat. Tot aici vei aşeza şi sandvişurile pregătite cu o seară înainte de a le lua la serviciu.

Pont

Dacă vrei să decongelezi carnea, pune-o în vase acoperite, pe raftul cel mai de jos al frigiderului. Aşa, zeama care se va scurge în timpul decongelării nu va ajunge pe alte alimente, pe care le poate contamina cu bacterii.

Mâncarea gătită, în partea centrală a frigiderului


În partea de mijloc a frigiderului se ţin cel mai bine preparatele alimentare, mâncarea gătită, produsele lactate şi ouăle. Pentru a se menţine proaspătă mai mult timp, brânza este bine să fie acoperită cu o folie de plastic. Astfel, nici nu va „împrumuta” din mirosurile altor alimente din frigider. În ceea ce priveşte mâncarea gătită, aceasta trebuie răcită foarte bine şi acoperită cu un capac înainte de a fi pusă la rece.

Sfat

Înainte de a le aşeza în frigider, ouăle trebuie spălate cu atenţie, pentru că pot fi contaminate cu salmonella sau alţi germeni care trec uşor în alte alimente.

Separă legumele de fructe

Puţin ştiu că legumele au nevoie de mai multă umiditate decât fructele. De aceea, este indicat să le aşezi într-un sertar separat de fructe, fără să le scoţi din pungi. Fructele pot sta în celălalt sertar, unde vor sta proaspete timp de câteva zile. Tocmai pentru că umiditatea le poate face să se strice mai repede, nu este nevoie să le speli decât înainte de a le consuma.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite