De ce este indicat să consumăm sfeclă roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort. FOTO: Shutterstock
Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort. FOTO: Shutterstock

Sfecla roşie este una din legumele recunoscute pentru proprietăţile sale în tratarea bolilor de ficat şi de sânge, lupta împotriva cancerului, pentru conţinutul ridicat de vitamine, minerale si fibre care stimulează sistemul imunitar, echilibrează organismul si reduce procesul de îmbătrânire.

Sfecla roşie are în compoziţia sa multe substanţe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, zinc şi antioxidanţi.

Principalele beneficii ale sfeclei roşii:

1. Este un puternic detoxifiant al organismului:  stimulează tranzitul intestinal şi curăţă ficatul de toxine.

2. Ajuta la scăderea nivelul zahărului în sânge.

3. Are un conţinut ridicat de fier şi previne bolile de sânge.

4. Blochează cancerul prin alterarea ratei de respiraţie a celulelor canceroase, fiind eficientă mai ales în cazul cancerului de colon.

5.Sfecla roşie este un remediu eficient pentru bolile de ficat.

6. Este o sursa importanta de potasiu si acid folic, vitamina B9, cu ajutorul cărora scade tensiunea arteriala. Acidul folic conţinut de sfecla roşie este foarte bun pentru femeile gravide pentru ca scade riscul apariţiei malformaţiilor congenitale.

7. Previne şi tratează bolile de inima

8. Elimina surplusul de apă din organism

9. Creşte rezistenţa la efort

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite