Ciocolată pentru copii, posibil cancerigenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe tipuri de ciocolată produse de companiile Ferrero şi Lindt şi prezentate ca fiind destinate în special copiilor conţin substanţe posibil cancerigene, potrivit organizaţiei nonguvernamentale Foodwatch, din Germania.


„Kinder“, „Kinder Maxi“ şi „Fioretto Nougats Minis“ au în compoziţia lor niveluri îngrijorătoare de hidrocarburi, substanţe descrise ca potenţial cancerigene şi mutagene de Autoritatea europeană pentru siguranţa alimentară (EFSA). Aceasta este concluzia unei cercetări realizate de organizaţia nonguvernamentală Foodwatch, din Germania, condusă de un fost director internaţional al Greenpeace, Thilo Bode.

Testele au fost realizate de experţii din cadrul Foodwatch în luna iulie pe 20 de dulciuri şi snacksuri sărate, iar ciocolăţelele Kinder s-au clasat pe primul loc în topul produselor cu cele mai multe substanţe potenţial periculoase. Mai precis, acestea conţin 1,2 mg/kg de uleiuri minerale aromatice, iar Fioretto Nougats Minis de la Lindt – 0,7 mg/kg. Potrivit Foodwatch, substanţele riscante, care nu ar trebui să se regăsească deloc în produsele dulci, provin din ambalaje. De aceea, organizaţia a solicitat, printr-o scrisoare către producători, retragerea de pe piaţă a acestor deserturi destinate în special copiilor.

Asociaţia federală a industriei dulciurilor din Germania, din care fac parte şi Ferrero şi Lindt, afirmă că „fabricile de dulciuri germane au făcut paşi importanţi în ultimii ani pentru a reduce prezenţa acestor substanţe în produsele lor, cu rezultate bune“, arată un comunicat transmis de publicaţia franceză „Le Figaro“.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite