Cele mai nocive alimente pentru tenul tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zahărul stimulează secretiile de uleiuri naturale ale pielii, conducând la apariţia coşurilor FOTO Shutterstock
Zahărul stimulează secretiile de uleiuri naturale ale pielii, conducând la apariţia coşurilor FOTO Shutterstock

Cu toţii am auzit de beneficiile pe care anumite fructe şi legume (morcovul, avocato şi cele colorate, în general) le au pentru ten, dar nu ştim mai nimic despre alimentele care fac rău pielii.

Sarea

Te-ai trezit vreodată cu ochii umflaţi? Prea multă sare face corpul să reţină apă, ceea ce duce la umflare. Din cauză că pielea din jurul ochilor este subţire, această zonă se umflă repede şi te face să blestemi punga de floricele pe care ai savurat-o la filmul din seara trecută. Efectele sării asupra organismului devin mai vizibile odată cu vârsta, notează „Huffington Post“.

Fructele de mare

Creveţii, racii, homarii (şi anumite verdeţuri, cum ar fi algele de mare sau spanacul), au un conţinut ridicat de iod, iar o dietă cu prea mult iod poate provoca acnee. Totuşi, acneea se bazează pe un consum de iod de durată, aşadar dacă mănânci fructe de mare într-o zi şi ai coşuri a doua zi, nu da vina pe creveţii de la cină. Recomandarea medicilor este ca oamenii care sunt predispuşi la acnee să nu consume prea multe fructe de mare într-o lună.

Laptele

Deşi efectele negative ale laptelui asupra tenului sunt destul de mici, produsele lactate contribuie la problemele pielii. Un studiu din 2005 a făcut legătura între consumul exagerat de lapte şi acneea. Un alt studiu făcut de italieni în 2012 a asociat consumul de lapte degresat şi apariţia coşurilor. În laptele degresat se regăsesc mai mulţi hormoni care nu pot fi absorbiţi de grăsimea din jur, fapt ce stimulează grupul de glande care produc secreţiile de uleiuri naturale ale tenului.

Mâncăruri cu un conţinut glicemic ridicat

Pâinea albă, pastele şi prăjiturile trebuie evitate dacă ne dorim un ten frumos. Alimentele cu un conţinut glicemic mare pot cauza o creştere rapidă a zahărului din sânge şi astfel favorizează apariţia acneei (pe lângă kilogramele în plus).

Zahărul

Dacă alimentele cu un conţinut glicemic mare conduc la apariţia acneei, atunci cu siguranţă că trebuie evitat zahărul. Glicemia mare din sânge afectează ţesuturile pielii şi ne lasă mai vulnerabili la riduri. Deci zvonurile sunt adevărate: ciocolata conduce la apariţia coşurilor din cauza conţinutului ridicat de zahăr. Aşadar, mai bine ne orientăm către ciocolata neagră, care oricum are o mulţime de beneficii asupra sănătăţii.

Alcoolul

Alcoolul este un diuretic natural: cu cât bei mai mult, cu atât te deshidratezi mai repede. Alcoolul te lasă fără umezeala naturală a pielii, iar uscarea tenului conduce la riduri.


Citeşte şi:

7 metode demente de slăbit. Nu încercaţi asta acasă!

De-a lungul anilor, s-au inventat diverse metode de slăbit, care mai de care mai ciudate: acadele în loc de cină, furculiţe care vibrează atunci când mănânci prea mult, chiar şi ochelari de soare care schimbă culoarea mâncării în ceva complet scârbos pentru a te face să n-o mănânci. Există însă şi metode atât de drastice şi de nebuneşti, încât ţi se face pielea de găină.

Ce alimente să eviţi ca să nu faci celulită

Pielea cu aspect de coajă de portocală poate fi întâlnită mai ales la femei, de vină pentru apariţia ei fiind, de regulă, alimentaţia nesănătoasă. Iar produsele bogate în glucide şi lipide se situează pe primele poziţii în topul cu preparate care fac bine celulitei.

Insomniile de vară, de două ori mai dăunătoare pentru ten

Somnul insuficient grăbeşte îmbătrânirea pielii, la fel şi expunerea la soare, confirmă studiile. De altfel, este suficientă o singură noapte albă sau cu numai câteva ore de somn pentru ca semnele să se vadă pe faţă.

Experiment: cum este afectat tenul femeilor care merg la culcare fără să se demachieze

O jurnalistă britanică a vrut să testeze pe propria piele cât de nociv este să neglijezi îndepărtarea zilnică a machiajului. Timp de o lună a renunţat la produsele demachiante şi efectele acestei decizii asupra tenului ei au fost evaluate, la finalul perioadei, de un medic dermatolog.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite