Beneficiile consumului de fructe pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai există niciun fel de îndoială în ceea ce priveşte numeroasele beneficii ale consumului de fructe. S-au făcut numeroase studii ştiinţifice care au demonstrat acest lucru.

Consumul de fructe aduce numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Practic, fructele oferă organismului o sumedenie de nutrienţi care ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi, extrem de nocivi pentru sănătate. 

Studiile au demonstrat faptul că fructele ţin departe, printre altele, boli de inimă, previn obezitatea şi diabetul, scad riscul unor boli renale sau afecţiuni ale oaselor. De fapt, printre principalele beneficii ale consumului de fructe, chiar în topul listei trebuie pus faptul că acestea ajută organismul să ţină departe diferite tipuri de cancer. 

Beneficiile consumului de fructe sunt şi în ceea ce priveşte aportul de minerale şi antioxidanţi. Fructele sunt recomandate şi celor care sunt la dietă pentru că foarte multe sunt sărace în calorii. Cele mai active în lupta cu kilogramele în plus sunt citricele.  

Beneficiile consumului de fructe. Merele, bogate în fibre şi vitamine  

Pepenele galben şi piersicile sunt bogate în vitamina A, care menţine sănătatea aparatului respirator, a vederii şi a pielii. Bananele au vitamina B6, care are rol în reglarea colesterolului, dă o stare de bine atunci când eşti stresat şi îndepărtează oboseala. 

Fructele de pădure, portocalele şi lămâile sunt bogate în vitamina C, care poate preveni şi trata infecţiile.

Perele, de exemplu, îţi pot aduce o mare parte din procentul de fibre de care are nevoie organismul în fiecare zi, ceea ce înseamnă că îţi va da senzaţia de saţietate. Vişinele au efecte benefice în prevenirea şi ameliorarea osteoartritei, a durerilor musculare, a gutei, insomniei, afecţiunilor de rinichi şi a digestiei. 

Merele conţin o mare cantitate de fibre. În plus, aduc un aport important de vitamine necesare organismului, mai ales într-o cură de slăbire. 

Există studii în urma cărora s-a ajuns la ideea că un consum moderat de căpşuni ajută la echilibrarea zahărului în sânge şi e de ajutor pentru cei care suferă de diabet. Mai exact, acest rezultat este dat de faptul că aceste fructe au un conţinut de polifenoli, care ajută la echilibrarea zahărului din sânge.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite