Alimente care îţi pot agrava răceala
0Dacă eşti răcit şi te doare gâtul, ai mare grijă la alimentele pe care alegi să le consumi. Unele alimente pot să-ţi agraveze simptomele răcelii şi să-ţi irite gâtul mai mult.
Primăvara este sezonul când răceşti cel mai uşor. Sătul de hainele groase de iarnă şi de frig, cum dă un pic soarele, riscul de a răci este şi mai mare.
Dacă observi dimineaţa că te doare gâtul, ai nasul un pic înfundat, iar peste noapte te-ai confruntat cu frisoane, este clar că ai răcit. Alimentaţia joacă un rol important în procesul de vindecare. Uite care sunt alimentele pe care e bine să le eviţi în această situaţie.
Citeşte şi: Remedii naturiste pentru răceală
Fructe uscate
Dificile de înghiţit, îţi vor irita şi mai mult mucoasa deja inflamată a gâtului. Dacă totuşi nu poţi renunţa la ele, încearcă să le consumi simultan cu lichide, precum cereale cu lapte sau fructe cu iaurt.
Alimentele acide
Şi aici intră celebrul fresh de dimineaţă făcut din portocale, lămâi, grapefruitul. Şi ele contribuie la iritarea mucoasei gâtului.
Cafeaua
Cafeina are efect diuretic, adică vei pierde mai multe fluide şi astfel o sa te deshidratezi. Un sistem imunitar puternic are nevoie de suficientă apă pentru a combate bacteriile şi infecţiile.
Află pe clicksanatate.ro ce ale alimente întârzie vindecarea!