Ofensiva PSD la partidul lui Drulă. Social-democrații cer demisia primarilor USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După demisiile miniștrilor PSD Gabriela Firea și Marius Budai, social democrații au lansat o ofensivă la adresa USR, solicitând demiterea primarilor Uniunii, principala vizată fiind Clotilde Armand, edilul din Sectorul 1 al Capitalei.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Mesajele PSD au fost transmise prin intermediul mai multor memrbi și lideri ai partidului, precum Mihai Fifor, Daniel Zamfir, Gabriel Zetea, Marian Mina, Călin Gheroghe Maties. 

„Demisia, Drulă!!! Președintele USR, Cătălin Drulă, are obligația morală să demisioneze! A avut ocazia să aplice în propriul partid ceea ce solicită celorlalte partide. Drulă trebuia să-i excludă, în regim de urgență, pe primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz și pe primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu. Toți acești primari USR-iști au gestionat cămine de bătrâni în care s-au găsit nereguli grave. Faptul că Drula nu a facut gestul acesta reprezinta o nouă confirmare a faptului că USR își încalcă grosolan principiile de integritate pe care le pretinde altor formațiuni politice”, a transmis fostul ministru Mihai Fifor, dând startul unui lung șir de mesaje adresate șefului USR, Cătălin Drulă.

„DRULAU-UN MUNTE DE IPOCRIZIEPai, cum e , Drula, cu dubla masura? Pentru ce se intampla la azilele de batrani din sectorul 1, Timisoara, Bacau , voi nu aveti nicio raspundere? (...) Primarii vostrii, Clotilde, Viziteu de la Bacau si Fritz de la Timisoara care AU RASPUNDEREA DIRECTA pentru ce se intampla acolo, nimic?Taceti malc, toti? Pai, haideti sa facem curatenie in sistemul asta corupt, nu asa trambitati peste tot? Ah, nu-si pot da demisia ca sunt alesi, nu? Da-ti tu demisia Drula, altfel esti un mare ipocrit”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook. 

„Gata, Drulă, e timpul să-i demiţi şi tu pe toţi USR-iştii care au aceeaşi răspundere politică în cazul centrelor pentru bătrâni. Poţi începe cu primarii voştri care au avut centre sociale cu nereguli grave”, a transmis Marian Mina într-un mesaj pe Facebook. 

„Marcel Ciolacu, este cel care a acționat prompt în declanșarea controalelor și scoaterea putregaiului din instituțiile statului, dar și din cele private, ce oferă așa zisele servicii sociale. Domnule Drulă, cel cu ranga dreptății în mână, când vei solicita demisia primarilor tăi, nepăsatori și corupți? Sunt sigur că nu vei face acest lucru! Ești la fel ca și ei, un mincinos, un antiromân, un vânzător de iluzii pentru căteva like-uri! La guvernare ai facut doar umbră microfonului și pe "yes man-ul" în fața celor ce vă finanțează, o finațare ce are un singur scop, pierderea identității naționale, a tradițiilor românești, a familiei tradiționale”, a transmis Bogdan Constantin Matei

Vicepreședintele pe Administrație și Infrastructură, Gabriel Zetea i-a transmis șefului USR, Cătălin Drulă, să renunțe la scutul din jurul celor cercetați penal și să-i tragă la răspundere pe vinovați. „Renunță la gargara inutilă și începe curățenia în curtea USR”, a transmis Zetea. 

Senatorul Călin Gheorghe Maties a transmis că „este timpul ca președintele USR, Cătălin Drulă, să îi excludă din partid pe primarii de la USR Clotilde Armand (Sector 1 București), Dominic Fritz (Timișoara) și Lucian Viziteu (Bacău) întrucât la centrele de vârstnici la care aceștia au avut atribuții directe s-au descoperit nereguli grave”, susținând totodată cășeful USR, Cătălin Drulă, „a dus împotriva lor o campanie denigratoare, mincinoasă și agresivă”.  

Atac la adresa PNL și USR

Miniștrii PSD și-au dat demisiile de onoare, iar premierul Marcel Ciolacu a acționat cu fermitate și responsabilitate în scandalul "azilelor groazei". Acum este rândul celorlalți lideri politici și guvernamentali care au fost implicați în cazurile de "cămine ale groazei"! Până acum, Drulă, Armand, Fritz, Viziteu și ceilalți useriști "progresiști" nu au făcut nimic, deși au cel puțin aceeași răspundere politică ca și miniștrii demisionari”, a scris Florian Bodog pe Facebook.

Totodată, social-democrattul a transmis că „liderii USR și PNL au fost împreună la guvernare și, deși au fost informați, au preferat să tacă și să închidă ochii”.

„Dacă ar fi corecți și nu ipocriți, toți liderii politici și guvernamentali, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale, primarii sau șefii din poliție care au avut o legătură cu “azilele groazei” ar trebui să își asume pe deplin responsabilitatea și să-și prezinte și ei demisiile! Toți, în frunte cu președintele USR, Cătălin Drulă! El are ocazia să aplice în propriul partid ceea ce solicită de la alții: integritate și verticalitate”, a susțiinut Bodog.   

La rândul său, deputatul Dan Cristian Popescu a transmis: „Există politicieni din toate partidele aflate la guvernare în ultimii ani, care au acreditat centrele sociale, care poate au fost informați personal în legătură cu neregulile de acolo, sau a fost informată oficial instituția pe care au condus-o, dar care nu au făcut nimic pentru a remedia situația. Aici mă refer, de exemplu, și la primarii USR, care coordonează centre sociale cu probleme. Acest lucru este inacceptabil și nu poate fi trecut cu vederea. Pentru ei nu există noțiunea de asumare politică sau demisie de onoare? Așteptăm gesturi de onoare și din partea lor! Bineînțeles, doar dacă au onoare”. 

„USR, nu mai ascundeți gunoiul sub preș! Oricum nu încape, la Sectorul 1 e prea mult gunoi. Cum era - Catalin Drulă și USR - cu demisiile atunci când sunt suspiciuni sau nereguli? Cum să te faci că nu înțelegi că 2 centre de îngrijire au fost închise în Sectorul 1 pentru serioase nereguli în timp ce Clotilde Armand a cheltuit peste 250 de milioane de lei la DGASPC? Armand e și incompatibilă dovedită, a și gestionat dezastruos Sectorul ,1 iar USR cere demisii în orice alt partid, numai nu în propria ogradă”, este mesajul transmis de social-democratul Petre Florin Manole

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite