Zeci de turişti şi-au riscat viaţa pentru o fotografie cu o erupţie vulcanică din Rusia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erupţia vulcanică din Rusia   Sursă foto: Profimedia Images
Erupţia vulcanică din Rusia   Sursă foto: Profimedia Images

Mai mulţi turişti, impresionaţi de erupţia unui vulcan din peninsula Kamceatka, aflată pe teritoriul Rusiei, n-au dat atenţie faptului că erau în pericol şi au început să facă fotografii. Ca să împiedice o tragedie, au intervenit serviciile de urgenţă.

Cel mai înalt vulcan din Eurasia - are o altitudine de 4.750 de metri -, Kliucevskaia, este şi unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume. A erupt la sfârşitul lunii februarie, aruncând lavă şi bombe vulcanice.

Luni, 22 martie, a fost mai scăzută intensitatea erupţiei, „însă continuă să fie urmărită îndeaproape datorită posibilităţii unei intensificări ulterioare“, potrivit echipei de reacţie la erupţiile vulcanice din Kamceatka (KVERT).

Acum câteva zile, zeci de turişti entuziaşti s-au dus pe marginea craterului să-şi facă poze, în ciuda scurgerilor de lavă. În plus, unii turişti au prăjit cârnaţi pe magma fierbinte. După ce au văzut fotografiile pe reţelele de socializare, serviciile de urgenţă din regiune au luat măsuri şi au transmis avertismente. 

Olga Guirina, şefa KVERT, a declarat pe 18 martie: „Oamenii ăştia... Au avut norocul că nu s-a întâmplat nimic şi că totul a ieşit bine“. 

  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite