Un sat alpin din Italia a fost scos la vânzare de locuitorii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sat pitoresc din Alpii italieni, în regiunea Piemont, a fost recent scos la vânzare, pe site-ul e-Bay, la preţul de 245.000 de euro, chiar de către locuitorii săi, cu speranţa ca viitorul proprietar va reuşi să aducă numeroşi turişti în zonă, informează publicaţia „The Telegraph”.

Chiar dacă priveliştea e una fabuloasă, majoritatea caselor din sat, construite din lemn şi din piatră, se află într-o stare de degradare avansată, viitorul proprietar al satului fiind nevoit să investească alte sute de mii de euro pentru a restaura clădirile.

Locuitorii satului s-au gândit să apeleze la o asemenea măsură, deoarece tinerii nu mai sunt interesaţi de agricultură, majoritatea lor plecând în oraşele mari pentru a studia sau pentru a-şi căuta de lucru.

Cel care va dori să cumpere satul alpin, situat în apropierea parcului naţional Gran Paradiso, va trebui să păstreze caracteristicile arhitecturale ale caselor.

Vânzarea urmează să fie supravegheată de Uniunea Naţională a Comunităţilor de Munte (UNCEM), o organizaţie care reprezintă satele de munte din Italia.

„Clădirile au stiluri arhitecturale distincte, care trebuie să fie conservate şi restaurate în acord cu tradiţiile locale”, a declarat un reprezentant al UNCEM din regiunea Piemont.

Mulţi dintre locuitorii satului alpin au emigrat în secolul 19, atunci când încercau să îşi găsească o nouă viaţă în ţări precum Statele Unite, Australia sau America de Sud. Însă exodul nu s-a oprit aici. Tinerii, lipsiţi de orice şansă de a se angaja în satul lor, pleacă de ani buni şi la vârste din ce în ce mai fragede din locurile natale.

Multe din satele italiene devin tot mai des abandonate din cauza ratei natalităţii scăzute, precum şi din pricina procesului de îmbătrânire a populaţiei, concluzionează ziarul „The Telegraph”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite