Sufletul chiar cântăreşte 21 de grame? Experimentul ciudat făcut de un medic în 1907

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experimentul celor 21 de grame se referă la un studiu ştiinţific publicat în 1097 de medicul Duncan MacDougall, din Massachusetts FOTO Shutterstock
Experimentul celor 21 de grame se referă la un studiu ştiinţific publicat în 1097 de medicul Duncan MacDougall, din Massachusetts FOTO Shutterstock

În Grecia antică, Pitagora credea că sufletul omului are origine divină şi că există atât înainte, cât şi după moarte. Hinduismul susţinea, la începuturi, că „atman” (respiraţia, sufletul - n.r.) era sinele universal, etern. În 1901, un doctor din Massachusetts credea atât de mult în existenţa sufletului, încât a încercat să-l cântărească. Întregul experiment al medicului Duncan MacDougall s-a numit „Teoria celor 21 de grame”.

În cele mai multe religii şi sisteme mistice, filosofice sau mitologice, sufletul uman este perceput ca esenţa vieţii. Sufletul este alcătuit din gândurile şi percepţia oamenilor asupra realităţii, motiv pentru care are capacitatea de-a contura personalitatea, sentimentele şi conştiinţa fiecărui individ în parte.

Experimentul celor 21 de grame se referă la un studiu ştiinţific publicat în 1097 de medicul Duncan MacDougall, din Massachusetts. În ce a constat? A cântărit şase oameni înainte şi după ce-au murit pentru a determina diferenţa în greutate a trupurilor acestora şi a publicat rezultatele în ediţia din 1907 a Jurnalului Societăţii Americane a Cercetărilor Psihice.

Află aici de ce rezultatele acestui studiu sunt de-a dreptul uimitoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite