Ce nu ştiai despre pantofii Nike: sunt o armă letală greu de controlat când baţi pe cineva cu picioarele, spune un proxenet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proxenet din Statele Unite ale Americii, condamnat pentru tentativă de omor, a dat în judecată compania Nike pe motiv că pantofii săi sport sunt o armă letală. Şi nu doar atât, dar compania nici nu l-a informat cu privire la puterea pe care o au astfel de pantofi când începi să baţi un om.

Sirgiorgio Clardy, un proxenet din statul american Oregon, cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari din partea companiei Nike pe motiv că aceasta nu-şi avertizează clienţii asupra faptului că pantofii sport pot fi folosiţi ca armă letală, notează Mediafax, citând FoxNews. El a fost găsit vinovat de tentativă de omor după ce, fiind încălţat cu pantofi Jordan Nike, l-a atacat cu picioarele pe un bărbat, într-un hotel din Portland.

Cei doi domni s-au întâlnit în camera de hotel după ce victima a beneficiat de serviciile uneia dintre prostituatele lui Clardy, dar când a fost vremea plăţii, a descoperit că n-are bani. Norocul lui Clardy a fost că avea o armă letală chiar în picioarele sale, altfel victima probabil că ar fi scăpat şi nebătută, şi neplătitoare de servicii. Bărbatul bătut a primit mai multe lovituri în zona feţei şi a avut nevoie de copci şi de operaţie estetică.

Proxenetul Sirgiorgio Clardy, în vârstă de 26 de ani, a fost găsit vinovat de tentativă de omor şi condamnat la 100 de ani de închisoare cu posibilitate de eliberare condiţionată după ce va fi ispăşit 36 de ani din pedeapsă. Va avea peste 60 de ani, cel puţin, în momentul în care se va putea bucura din nou de o plimbare în libertate încălţat cu vreo altă armă letală de la Nike.

Compania Nike încă nu a comentat acuzaţiile şi probabil că nici nu se va apuca să bată oameni cu pantofii săi pentru a le testa calitatea drept arme letale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite