Opt lucruri bizare prezentate publicului larg săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista celor mai interesante lucruri pe care nu le ştiam până de curând este adusă în atenţia publicului şi în această săptămână de BBC.

BBC a reunit şi în aceasta săptămână ştiri considerate informaţii cu adevărat noi, chestiuni neprezentate până acum în ziare sau studii expuse în premieră de publicaţiile ştiinţifice.

1.Trenurile din Franţa anului 2014 sunt mult mai late faţă de cele realizate în urmă cu 50 de ani.

2.Managerul englez Roy Hodgson şi jucătorul Leighthon Baines sunt admiratori ai operelor scrise de romancierul Haruki Murakami.

3.„Pot femeile însărcinate să poarte tocuri?”, este a cincea întrebare din punct de vedere al statisticilor de căutare pe Google din Mexic.

4.Şoarecii aleargă în interiorul roţilor numai pentru a avea parte de un mijloc de distracţie, potrivit „The New York Times”.

5.Numărul călugăriţelor catolice din ultimele patru decenii este într-un continuu declin, în timp ce numărul preoţilor şi al călugărilor a rămas constant.

6.Naziştii au încercat să împiedice discutarea raportului Beveridge, în urma căruia a fost fondat Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, dar şi orientarea spre statul bunăstării. Motivul naziştilor era că reprezentat de faptul că prevederile raportului erau „superioare sistemului de asigurări sociale” din Germania.

7.Echipa lui Chelsea din anul 2005/2006 poate fi considerată cea mai bună echipă a tuturor timpurilor din Premier League, dacă luăm în considerare datele statistice.

8.Reacţia chimică dintre legume şi uleiul de măsline reprezintă motivul principal pentru care dieta mediteraneană este sănătoasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite