Cine a fost Carlo Acutis, „influencerul lui Dumnezeu”, baiatul de 15 ani care va fi sanctificat de Papa Francisc

0
Publicat:

Carlo Acutis, tânărul care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 15 ani, și care era cunoscut neoficial sub numele de „influencerul lui Dumnezeu”, a fost aprobat joi să devină sfânt de către Papa Francisc, a anunțat Vaticanul. 

Carlo Acutis a murit de leucemie în 2006 FOTO: X
Carlo Acutis a murit de leucemie în 2006 FOTO: X

Născut la Londra dintr-o mamă italiană și un tată pe jumătate englez, pe jumătate italian, care lucra în Marea Britanie ca bancher comercial, el a crescut la Milano, unde s-a ocupat de site-ul parohiei sale și mai târziu de o academie cu sediul la Vatican, scrie dailymail.co.uk.

Acolo, a declarat mama sa, Antonia Salzano, pentru Times, Acutis își sprijinea colegii de clasă care treceau prin probleme, își apăra colegii cu dizabilități care erau hărțuiți și ducea masa la oamenii fără adăpost din oraș.

Când a murit, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu leucemie, le-a spus părinților săi: „Sunt fericit să mor pentru că mi-am trăit viața fără să irosesc nici măcar un minut din ea făcând lucruri care nu i-ar fi plăcut lui Dumnezeu”.

Catolicii sunt încurajați să se roage la persoanele decedate despre care cred că se află în ceruri.

Dacă persoana la care se roagă le răspunde cu un miracol, care în catolicism este considerat orice semn ce poate fi atribuit doar puterii divine, atunci poate fi beatificată, primul pas în procesul de a deveni sfânt.

Beatificarea îi conferă persoanei respective titlul de „Fericit”. Printre alte persoane beatificate se numără Maica Tereza și Papa Ioan Paul al II-lea. 

Beatificarea lui Acutis a fost anunțată în 2020, după ce Vaticanul a decis că acesta a salvat în mod miraculos viața unui alt băiat.

Vaticanul a susținut că acesta a intervenit din cer în 2013 pentru a vindeca un băiat brazilian care suferea de o boală pancreatică rară. Acutis a fost beatificat în Assisi, locul unde s-a născut idolul său, Sfântul Francisc, care și-a dedicat viața îngrijirii săracilor.

Un al doilea miracol, dacă este confirmat, permite unei persoane decedate să devină sfânt, dacă este aprobat de Papă.

Cel de-al doilea miracol al lui Acutis a avut loc în 2022, după ce o tânără de 21 de ani din Costa Rica și-a revenit după o leziune cerebrală gravă în urma unui accident de bicicletă în Florența.

Femeia, Valeria Valverde, a fost supusă unei craniomotorii de urgență pentru a reduce presiunea asupra creierului ei. Familia ei a fost anunțată că este în stare critică, iar mama ei a mers la Assisi pentru a se ruga la mormântul lui Acutis.

În aceeași zi, susține biserica, femeia a reușit să respire fără ajutor, iar apoi a reușit să vorbească din nou și să își folosească membrele superioare.

Tomografiile au arătat că contuzia de pe creier dispăruse, iar ea a fost externată de la terapie intensivă zece zile mai târziu.

Arhiepiscopul Domenico Sorrentino de Assisi a declarat în legătură cu vestea: „Biserica din Assisi este în sărbătoare. Intenționez să ajung în Assisi în această seară pentru a-i mulțumi Domnului în cadrul unei celebrări euharistice. Dar, deocamdată, mă alătur credincioșilor care se află în sanctuar pentru o rugăciune de laudă'.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite