Opt lucruri pe care nu le ştiai până săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista celor mai interesante lucruri pe care nu le ştiam până de curând este adusă în atenţia publicului şi în această săptămână de BBC.

BBC a reunit şi în aceasta săptămână ştiri considerate informaţii nereprezentate până de curând în spaţiul public, dar reunite în ultimele zile în ziare sau studii ale publicaţilor ştiinţifice.

1.Copiii repetă în mintea lor timp de mai multe luni de zile primul cuvânt pe care-l vor spune.

2.Până săptămână trecută, ultimul ministru din partea conservatorilor din Marea  Britanie care avea barbă a fost al 4-lea conte de Onslow, responsabil pe probleme de agricultură în 1905.

3.Vârsta nu reprezintă un factor esenţial în ceea ce priveşte câştigătorul unei lupte între un bursuc şi un babuin.

4.Oraşul Staffordshire din Marea Britanie are doar 34 de persoane din 12.000 de locuitori care primesc indemnizaţie de şomaj.

5.Foliile cu bule pot fi utilizate pentru teste de sânge sau privind bacteriile. Potrivit New Scientists, în interiorul acestora poate fi injectat un anumit conţinut, pentru sigilare folosindu-se un întăritor de unghii.

6.În capitala Coreei de Sud, o practică des întâlnită în pauza de prânz nu este numai servirea mesei, ci folosirea timpului pentru a dormi.

7.Pe teritoriul Sudanului de azi, în urmă cu două milenii oamenii obişnuiau să mestece o plantă înrudită cu rogozul care îi ajuta să-şi întărească dantura şi probabil reducea numărul cariilor.

8.Oamenii care merg pe stradă şi în acelaşi timp utilizează telefonul lor nu doar o mişcare mai lentă, dar şi o vizibilitate redusă cu până la 5%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite