O fotografie inedită a captat atenţia la nivel mondial: un australian a surprins un peşte ce părea că se ascunde într-o meduză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un australian
a surpins un peşte ce părea că se ascunde într-o meduză. Foto nationalgeographic.com
Un australian a surpins un peşte ce părea că se ascunde într-o meduză. Foto nationalgeographic.com

Un fotograf australian a surpins o ciudăţenie în timp ce încerca să capteze în imagini frumuseţea marină. Imaginea a atras atenţia la nivel mondial în această săptămână, inclusiv cercetătorii declarându-se nedumeriţi cu privire la apropierea celor două specii.

Fotograful australian Tim Samuel a realizat o imagine ciudată în timp ce se afla pe coasta Byron Bay, New South Wales cu videograful Franny Plumridge. Acesta a surprins un peşte viu în timp ce se afla într-o meduză.

Imaginea a captat atenţia la nivel mondial în această săptămână după ce DiscoverOcean a postat-o pe Instagram, fiind redistribuită de 660.000 de utilizatori.

„Până în prezent, această fotografie are un nivel de popularitate ridicol. Ştiam că am surprins ceva special, dar nu mi-am dat seama că nimeni nu a fotografiat acest lucru înainte", a spus Samuel.

Fotograful a povestit că peştele era încă în viaţă. Acesta a adăugat că era gata să intervină şi să-l elibereze, dar a ales să lase natura să-şi urmeze cursul, scrie nationalgeographic.com.

„Este greu de spus dacă peştele era capturat sau dacă era fericit să fie acolo”, a spus Ian Tibbets, biolog al Centrului de Ştiinţe Marine de la Universitatea din Queensland.

În anii în care a practicat fotografierea vieţii marine, Samuel nu a mai văzut o scenă similară.

Coada peştelui era în afara meduzei, iar în cele 20 de minute pe care fotograful le-a petrecut privind ciudăţenia, peştele s-a învârtit în cerc.

Cercetătorii pun sub semnul întrebării împerecherea celor două specii şi spun că este normal ca peştii să folosească acest tip de mediu pentru hrănire, protecţie şi locomoţie, dar sunt nedumeriţi cu privire la speciile exacte care apar în fotografie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite