Cele mai ciudate jafuri „armate“: când prostia merge mână-n mână cu hoţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prostia şi hoţia merg adesea mână în mână, infracţiunile în care s-au folosit pe post de armă cele mai neaşteptate obiecte fiind exemple care stârnesc râsul

Poliţişti din toate colţurile lumii se confruntă uneori cu jafuri incredibile nu datorită ingeniozităţii infractorilor, ci a ideilor copilăreşti pe care aceştia le pun în practică.

1. Britanicul Rory Seager, în vârstă de 18 ani, a ajuns celebru după ce poliţia l-a prins în timp ce jefuia un contabil sub ameninţarea unei cutii cu sardine. Acesta a pus cutia într-un sac menajer şi i-a spus victimei că deţine o bombă, însă omul s-a blocat în camera de panică din magazin şi tâlharul a luat-o la sănătoasa. Jaful cu sardina este cel mai recent exemplu de infracţiune desprinsă parcă din filmele de comedie.

2. Merele, cartofii sau bananele au fost, de asemenea, folosite pe post de arme albe. Un exemplu este un bărbat din Philadelphia, în SUA, care a plecat la furat cu o banană pe post de pistol. Acesta a îndesat fructul în buzunarul pantalonilor şi a reuşit să convingă vânzătorii dintr-un magazin că are o armă, apoi a spălat putina cu ceva bani şi cu ţigări.

image

3. În încercarea de a nu fi recunoscuţi, hoţii încercă să se deghizeze apelând la tot felul de costumaţii. Nu prea inspirat s-a dovedit un răufăcător din Alabama, care s-a dat drept fantomă, ascuns sub un cearceaf, ca să-i sperie pe angajaţii unui butic specializat în vânzarea spirtoaselor. Cum era de aşteptat, stafia nu a impresionat pe nimeni.

4. Cea mai bizară încercare de ascundere a indentităţii le aparţine tinerilor americani Joey Miller şi Matthew McNell, care şi-au desenat măşti pe feţe, scop „artistic“ în care au apelat la markere permanente.

image

5. Dezamăgit crunt a fost un spărgător de bănci din Teheran, în Iran, care a crezut că este invizibil, până în momentul în care a fost prins de poliţie în timp ce tâlhărea clienţii unei instituţii bancare. Omul plătise un magician cu aproape 370 de euro pentru a-l face să fie invizibil în timpul jafului.

6. Din arsenalul instrumentelor folosite la comiterea de infracţiuni face parte şi un bumerang. Un hoţ din Australia, în vârstă de 31 de ani, a pus mâna pe bumerangul copiiilor săi şi a dat buzna într-o benzinărie Shell, dar şi-a pierdut curajul când şi-a dat seama că angajaţii nu cred că îi ameninţă cu un pistol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite