Bilanţ făcut de New York Times: care au fost cuvintele anului 2012 în America, de la „yoga pentru câini“ la „gangnam style“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lista a fost realizată de un specialist în lexicografie. FOTO: trignanoconsulting.com
Lista a fost realizată de un specialist în lexicografie. FOTO: trignanoconsulting.com

Grant Barrett, un specialist în lexicografie, a publicat pe site-ul nytimes.com o listă realizată cu o doză de umor. Este vorba despre acele cuvinte sau expresii legate de subiecte care au ţinut primele pagini ale ziarelor americane în anul 2012. În acest fel, lexicograful a relizat „o hartă“ a subiectelor de interes pentru americani.

Prima expresie aflată pe lista din New York Times este „47 percent“ (47 de procente) şi se referă la procentul de oameni care nu plătesc taxe, sunt dependenţi de asistenţă socială şi ar vota cu Obama (conform lui Mitt Romney, candidatul republican care a pierdut alegerile). O altă expresie care a făcut istorie anul acesta este „Gangnam Style“ – melodia care a devenit Macarena anul 2012.

„Higgs Boson“ (Bosonul Higgs) se referă la particula a cărei existenţă a fost confirmată în iulie de către oamenii de ştiinţă din Elveţia.

„Eastwooding“ face referire la momentul în care Clint Eastwood a vorbit cu un scaun gol, la Convenţia Naţională Republicană, prefăcându-se că pe acel scaun stă Obama.

„Frankenstorm“ este numele primit de furtuna care a lovit coasta de est în Octombrie, cu câteva zile înainte de Halloween.

„Nomophobia“ se traduce prin frica de a-ţi pierde telefonul mobil sau de a te afla într-o zonă în care nu îl poţi folosi, pentru că nu există semnal.

„N.P.Z“ este o abreviere pentru „no power zone“ (zonă fără curent electric) şi se referă la momentul în care zone din New York au rămas fără curent electric, din cauza uraganului Sandy.

„Yolo“ este un acronim pentru „You Only Live Once“ (ai o singură viaţă). Acronimul a devenit mai folosit în 2012, după ce melodia „The Motto“ a starului hip-hop Drake a ajuns un hit.

Pe listă se mai află „doga“ (yoga pentru câini), „legitimate rape“, „man camp“, sau „love Pentagon“. Citiţi întreaga listă a cuvintelor anului 2012 în Statele Unite ale Americii, conform ziarului New York Times.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite