VIDEO Toate detaliile “zilei Neymar”. Brazilianul a fost prezentat oficial la Barcelona, a costat mai mult decât s-a anunţat iniţial şi are o clauză uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După amicalul de duminică seară, cu Anglia (2-2), Neymar a avut parte luni de o zi extrem de încărcată. A zburat la Barcelona, a efectuat vizita medicală, şi a fost prezentat oficial fanilor echipei “blaugrana”.

Neymar n-a decolat singur spre Barcelona, ci însoţit de mai mulţi prieteni, în stilul marilor staruri şi al vedetelor pop. 

Deja, în jurul orei locale 11.00 (12 în România), Iniesta vorbea, într-o conferinţă de presă, despre atacantul brazilian. Mijlocaşul a făcut o aluzie la o declaraţie a lui Cruyff, care nu crede că Neymar se va înţelege bine (pe teren) cu Messi. 

Eu cred că marii jucători se înţeleg de minune între ei. Leo îl va face mai bun pe Neymar, iar Neymar pe Leo”, a spus Iniesta. 

A aterizat la 13.00, a semnat la 17.00 

Potrivit “Mundo Deportivo”, la ora 13.02, avionul privat care-l conţinea pe brazilian şi pe anturajul său a aterizat pe aeroportul “El Prat” din Barcelona. 

Au urmat apoi vizita medicală, dar şi un drum spre sala "Palau Blaugrana”, pentru a-l saluta pe compatriotul său Marcelinho Huertas, baschetbalist la Barcelona. Atacantul s-a îndreptat apoi spre „Camp Nou”, unde-l aşteptau deja mii de fani. Porţile arenei se deschiseseră la ora 16.13. 

La ora 17.11, Neymar şi-a pus semnătura pe un contract valabil cinci ani cu FC Barcelona, iar în jurul orei 18.37 a păşit pe „Camp Nou”.  A făcut inevitabilele “duble” şi alte execuţii de efect cu mingea, a şutat apoi balonul în tribune, pentru fani, apoi li s-a adresat acestora. 

A transmis un “Bună seara, tuturor”, în catalană (Bona tarda a tothom), şi a vorbit şi despre împlinirea visului de a juca la Barcelona şi alături de Messi. A pozat pentru mass-media, şi-a a salutat noii suporteri, apoi a părăsit arena, pentru o mică pauză, în jurul orei locale 18.51 (19.51, ora României). 

Josep Maria Bartomeu, vice-preşedintele Barcelonei a oferit detalii despre transferul lui Neymar. Brazilanul ar fi costat 57 de milioane de euro, cu trei mai mult decât anunţase iniţial presa spaniolă. Clauza sa de reziliere este de 190 de milioane! 

Neymar se va întoarce în această seară în ţara natală, pentru că naţionala Braziliei se pregăteşte de Cupa Confederaţiilor (15-30 iunie). 

Anunţul transferului lui Neymar de la Santos la Barcelona a fost făcut de cele două cluburi pe 27 mai. Atacantul brazilian de 21 de ani a costat-o pe Barcelona 57 de milioane de euro. La noua sa echipă, Neymar va avea un salariu stagional de 7 milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite