Vladimir Putin recunoaşte: „Am fost un huligan!“ Câţi bani a câştigat liderul de la Kremlin din sportul de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, socotit al doilea cel mai puternic om al lumii, este recunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru sport.

De fapt, sportul i-a schimbat viaţa liderului de la Kremlin, după cum chiar el recunoaşte într-una dintre cărţile sale autobiografice, intitulată "Despre mine, la persoana intâi". Putin, în vârstă de 64 de ani a practicat la început boxul, după ce la vârsta de zece ani a intrat în sala de forţă. cariera sa de pugilist s-a oprit însă brusc când un adversar i-a spart nasul.

 "Am stat mult timp cu nasul fragmentat. A fost ceva ingrozitor. Nu puteam să-mi ating vârful nasului de durere", a povestit Putin, care a refuzat operaţia. El le-a spus doctorilor: "De ce sa puneti bisturiul pe nasul meu? Ca sa mi-l mariti?". 

După ce a încheiat conturile cu boxul, Putin s-a apucat de sambo, iar apoi a trecut la judo. "Dacă n-aş fi făcut sport, nu ştiu ce s-ar fi ales de mine. N-am fost pionier, ci huligan. Intârziam la ore, chiuleam şi mă ţineam numai de prostii. Nu mi-a plăcut să invat. Visul meu era să fiu cel mai atre din cartie, să fiu şeful găştilor", a mai afirmat preşedintele Rusiei, care în 1976 a câştigat titlul oraşului Sankt Petersburg la judo.  El a câştigat primii sai bani pe tatami: "Eram judokan profesionist. Am adunat in urma competitiilor 180 de ruble", a mai dezvăluit el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite