Virginia Ruzici a radiografiat-o perfect pe Simona Halep: „Când e sub presiune, îşi pierde luciditatea”. Ce strategie are antrenorul Darren Cahill pentru 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost eliminată încă din primul tur al turneului de Grand Slam de la Melbourne, Simona Halep va încerca în această săptămână să-şi apere titlul cucerit anul trecut la Dubai.

Simona Halep, numărul trei mondial, este principala favorită a turneului WTA Premier de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 1.734.900 dolari, şi va intra direct în optimile de finală, fază în care o va înfrunta pe câştigătoarea meciului dintre Ana Ivanovici (20 WTA) şi Daria Gavrilova (33 WTA).

Halep, care a primit un wildcard din partea organizatorilor turneului, a ajuns favorita numărul 1 de la Dubai întrucât Serena Williams şi Angelique Kerber, primele două jucătoare în clasamentul mondial, şi-au anunţat vineri retragerea din cadrul competiţiei. Românca are un bilanţ de două victorii şi două înfrângeri în confruntările cu Ana Ivanovici (Serbia), a 20-a jucătoare a lumii. Singurul meci împotriva australiencei Daria Gavrilova a fost câştigat de către Halep, în trei seturi, în 2015. Totuşi, Gavrilova se află la cea mai bună clasare în WTA din cariera, poziţia a 33-a, după ce a câştigat Cupa Hopman şi a ajuns până în optimile de finală ale Australian Open, ambele performanţe fiind reuşite în debutul acestui an. Simona Halep este campioană en-titre la Dubai, turneu din categoria Premier 5 dotat cu premii totale în valoare de 1,7 milioane de dolari. “Am învăţat cum să joc fără presiune când trebuie să apăr puncte şi titluri. Sunt relaxată şi mulţumită de jocul meu, iar asta îmi dă încredere pentru a câştiga meciuri dificile”, a declarat românca pentru site-ul oficial al turneului.

Ea a câştigat turneul în 2015, după o victorie în finală împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6. La sfârşitul lunii ianuarie, Simona Halep anunţase că se va opera de deviaţie de sept şi nu va participa la Fed Cup şi la turneul de la Dubai, iar ulterior s-a răzgândit. În perioada 6-7 februarie, Halep a jucat în Fed Cup contra Cehiei, înregistrând o înfrângere (7-6, 4-6, 2-6 cu Karolina Pliskova) şi o victorie (6-4, 3-6, 6-3 cu Petra Kvitova). Dacă va trece de primul meci şi se respectă calculele hârtiei, Simona ar putea s-o întâlnească în sferturi pe rusoaica Svetlana Kuzneţova (17 WTA), iar în semifinale ar putea da peste Carla Suarez Navarro (Spania, 8 WTA) sau Belinda Bencici (Elveţia, 11 WTA). În finală, românca ar putea să joace contra cehoaicei Petra Kvitova (9 WTA) sau a unei alte sportive din Spania, Garbine Muguruza (5 WTA).

Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, a vorbit despre startul nereuşit de sezon al sportivei pe care o reprezintă. “Începutul anului a fost dificil pentru Simona, dar acum şi-a recâştigat încrederea în sine. Darren Cahill încearcă să îi imprime un tenis mai ofensiv. Ea e capabilă să evolueze mult mai bine. Dar, atunci când e sub presiune, îşi pierde puţin luciditatea. E greu să anticipezi. Ea e capabilă să meargă foarte sus la Dubai, Doha şi să sperăm la Indian Wells şi la Miami, care sunt turneele cele mai importante ale acestei perioade. Va fi un an interesant şi cred că Simona va reuşi mari performanţe” a explicat Ruzici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite